Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ειρηνικά οι φοιτητές, πολεμικά τα ΜΑΤ

Των ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ενα πολυπληθές ειρηνικό συλλαλητήριο, το πρώτο πανεκπαιδευτικό της χρονιάς που μπήκε, ήταν το χθεσινό, παρά την παγωνιά στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο που λίγα λεπτά μετά τις τρεις μεσημέρι και χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ένας άντρας των ΜΑΤ, απέναντι από τη Βουλή, και από το πεζοδρόμιο της Βασ. Σοφίας, πέταξε μία χειροβομβίδα κρότου λάμψης μέσα σε μια παρέα ανθρώπων. Ακόμη και ο ίδιος του ο προϊστάμενος τον έπιασε από το μανίκι της στολής και τον τράβηξε πίσω. Ισως γιατί εκεί υπήρχαν κάμερες.

Μία ώρα αργότερα και ενώ καταλάγιαζε το νέφος από τα εκατοντάδες δακρυγόνα, ένα σύννεφο λυσσαλέας αστυνομικής βίας απλώθηκε πάνω από την πόλη. Δεκάδες προσαγωγές, ξύλο, τραυματίες. Σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους ανεξαιρέτως. Ολα αυτά συνέβησαν χωρίς να πέσει ούτε μία μολότοφ.

Μετά την απολύτως αναίτια -εκτός αν υπήρχε κάποιος ειδικός άγνωστος λόγος- ρίψη της χειροβομβίδας μέσα στους διαδηλωτές, έπεσαν κάποια αβγά σε διμοιρίες των ΜΑΤ, που ήταν παραταγμένες στο πλάι του «Μεγ. Βρεταννία». Αμέσως μετά, το πεδίο μάχης που στήθηκε ήταν στα Προπύλαια, με πέτρες και δακρυγόνα για περίπου σαράντα λεπτά. Οσοι πετούσαν πέτρες, που ήταν ελάχιστοι σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο μήνα στην Αθήνα, ορμούσαν από τον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και της Βιβλιοθήκης. Τα ΜΑΤ από την πλατεία Κοραή εκτόξευαν σωρηδόν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Εννοείται πως το πλήθος της διαδήλωσης είχε ήδη αρχίσει να διαλύεται.

Βάρβαρες σκηνές εκτυλίχθηκαν στους δρόμους πάνω από την Πανεπιστημίου όπου ...σπρώχνονταν οι διαδηλωτές με ευρεία χρήση δακρυγόνων. Δύο μικρές κλούβες για συλλήψεις έκλεισαν την Ασκληπιού στο ύψος της Ναβαρίνου και της Σόλωνος. Διμοιρίες είχαν κυκλώσει μια μεγάλη ομάδα νεαρών ανθρώπων, περισσότερους από πενήντα, και τους χτυπούσαν. Ανθρωποι που στέκονταν στα πεζοδρόμια φώναζαν στα ΜΑΤ να σταματήσουν να χτυπούν. Εκείνοι συνέχιζαν. Δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί πλησίασαν. Δέχτηκαν πολλά δακρυγόνα στα πρόσωπα, σπρωξίματα και σε κάποιες περιπτώσεις ξυλοκοπήθηκαν.

Διμοιρία των ΜΑΤ ξαναχτύπησε διαδηλωτή μόλις είχε βγει από την Κεντρική Κλινική Αθηνών.
Επρεπε να φύγουν για να μην καταγράψουν την αστυνομική βιαιότητα, όταν τα βαν αναχώρησαν με τους περίπου 50 προσαχθέντες, ανάμεσά τους και 15 δικηγόροι. Εθεάθη αιμόφυρτος στην άσφαλτο ένας άνδρας που λίγα λεπτά πριν είχε δεχτεί τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς (τέσσερα ράμματα στο κεφάλι) και ξαναχτυπήθηκε από τα ΜΑΤ παρά το γεγονός ότι φορούσε πλέγμα συγκράτησης των γαζών, τρία τετράγωνα από την Κεντρική Κλινική Αθηνών. Αμέσως μετά τον εγκατέλειψαν, έκαναν το σήμα της νίκης, φώναξαν υβριστικά συνθήματα και αποχώρησαν.

Στοχευμένες επιθέσεις σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς από τις διμοιρίες των ΜΑΤ έγιναν και αργότερα, στον δρόμο πίσω από το Χημείο. Μάλιστα το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε όταν τα ΜΜΕ κατέγραψαν τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού, που συνελήφθη, τις κλοτσιές των ανδρών της... τάξης στα γεννητικά του όργανα και σε όλο του το σώμα, κατά τη διάρκεια οδομαχιών ομάδας νεαρών και διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή της Χαριλάου Τρικούπη με τη Διδότου.

Εκεί έγινε ακόμη μία σύλληψη. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστός ο αριθμός των τραυματιών και ο αριθμός των προσαχθέντων αφού κανείς δεν ήξερε πόσοι από αυτούς θα συλλαμβάνονταν.

Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, προέβη αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος εκ μέρους του Δ.Σ., καταγγέλλοντας την άγρια επίθεση και τον ξυλοδαρμό, από αστυνομικά όργανα, δημοσιογράφων και άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ που κάλυπταν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΞΕΝΙΑ!!!

Το Ξενία Λιβαδειάς κάηκε εχτές το βράδυ!!! Το παλιό γνωστό στέκι μας δεν υπάρχει πλέον. Περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε αργότερα

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Χοντροκομμένη προβοκάτσια από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για το εργοστάσιο της ENELCO στη Χαιρώνεια

Από τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Χοντροκομμένες ανακρίβειες, επιστρατεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ , σε (αγνώστου συντάκτη) άρθρο σήμερα 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να εξισορροπήσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η «κωλοτούμπα» του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τη μονάδα στον ιστορικό χώρο της Χαιρώνειας.

Στο άρθρο που επιγράφεται : "Ελληνικό case study στην ενέργεια για όλο τον πλανήτη" (!!!) αναφέρονται στοιχεία από έρευνα της ΜRB (αγνώστου εντολέα) που υποτίθεται ότι βεβαιώνουν πως η τοπική κοινωνία σε ποσοστό 76,3 %, είναι υπέρ της επένδυσης. Οι ερωτήσεις της υποτιθέμενης έρευνας δεν αναφέρονται παρά μόνο έμμεσα και οι διατυπώσεις που χρησιμοποιούνται οδηγούν με ... επιστημονική αξιοπιστία στα επιθυμητά συμπεράσματα.

Ο (ανώνυμος/η) «δημοσιογράφος» αφού υποβαθμίζει όσο μπορεί τις τοπικές αντιδράσεις σε μόλις 20 (!) άτομα που παρέστησαν στο ΚΑΣ και σε «μικρή ομάδα» που «παρ’ ολίγον θα στερούσε σημαντικούς πόρους και θέσεις απασχόλησης από την περιοχή», ρίχνει και ολίγη λάσπη επικαλούμενος «αιχμές από κατοίκους της περιοχής» ότι δηλαδή οι αντιδράσεις οφείλονται σε «ανταγωνιστή που δραστηριοποιείται με ρυπογόνο μονάδα στη Βοιωτία» (π.χ. Μυτιληναίος).

Ανάμεσα στις αερολογίες που επιδίδεται ο/η αρθρογράφος, περιλαμβάνονται : 200 θέσεις εργασίας αποκλειστικά από πολίτες της περιοχής (ο «ανταγωνιστής» χρησιμοποιεί μόλις 10 στην αντίστοιχη μονάδα), … τα οικολογικά πάρκα που θα δημιουργήσει η μονάδα, που θα είναι πρότυπη όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα αλλά για τον πλανήτη, η εθνική σημασία: «θα λύσει το πρόβλημα ηλεκτροδότησης της χώρας» (άλλες 20 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σχεδιάζονται μόνο στη Στερεά) «θα συντελέσει στην τήρηση των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων της χώρας ως προς τη χρήση ήπιων μορφών ενέργειας» και πολλά άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Είναι απορίας άξιο γιατί με τέτοια λαϊκή αποδοχή και τέτοια φτώχεια που μαστίζει τη Χαιρώνεια και τη Δαύλεια σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν βρέθηκε ούτε ένας κάτοικος να συνοδέψει τους «πρόθυμους» που συγκέντρωσε η ENELCO στο ΚΑΣ, προκειμένου να εξουδετερώσει την εντύπωση της ομάδας των «20 κατοίκων».

Δεν μας εκπλήσσει: είναι γνωστοί οι ανένδοτοι αγώνες των εκδοτών του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Που να φανταστούν ότι υπάρχουν και πολίτες που έχουν πάρει στα σοβαρά την έννοια του όρου.

Δείτε επίσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για Χαιρώνια, Αγνιάδη, ENELCO, Διαψεύδει τους ισχυρισμούς Αγνιάδη το ΔΣ Χαιρώνειας, To ΚΑΣ "θυσίασε" τη Χαιρώνεια, Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον: Ο κ. ΥΠΠΟ, η πολυεθνική, ο Κοπελούζος και η μάχη της Χαιρώνειας