Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Greenpeace: Παγκόσμια μέρα για το Κλίμα. Έλα και εσύ!


Οι κλιματικές αλλαγές χρειάζεται να σταματήσουν ΤΩΡΑ. Η διάσκεψη της Κοπεγχάγης είναι Η ευκαιρία για την υπογραφή μιας φιλόδοξης, δίκαιης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για την προστασία του κλίματος. Δυστυχώς μέχρι στιγμής, οι ηγέτες κλείνουν τα μάτια, αγνοώντας την απαίτηση των πολιτών για τη σωτηρία του πλανήτη. Η Greenpeace όμως βρίσκεται στην Κοπεγχάγη, παρακολουθεί τις εξελίξεις και αντιδρά. Δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουμε τον πλανήτη μας στις καταστροφικές συνέπειες των κλιματικών αλλαγών!

Έλα λοιπόν και εσύ! Αύριο Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, από τις 5.30 το απόγευμα, μπροστά στη

Οι συνελεύσεις των κατοίκων σπάνε και ξανασπάνε τις μπάρες και τις κάμερες στα διόδια: Περάστε ελεύθερα!

Βοιωτικά: Οι συνελεύσεις των κατοίκων σπάνε και ξανασπάνε τις μπάρες και τις κάμερες στα διόδια: Περάστε ελεύθερα!

Απόσταση ΠΑΣΟΚ από τακτικές Τσιφή κατά των ΜΜΕ Μέρος 2


Προβληματισμό δημιούργησε η ανάρτησή μας με θέμα Απόσταση ΠΑΣΟΚ από τακτικές Τσιφή κατά των ΜΜΕ, σχετικά με την μελλοντική στήριξη του Δημήτρη Τσιφή από το ΠΑΣΟΚ. Αναδημοσιεύθηκε από αρκετά μέσα αυτούσιο. Αρχικά παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα του SIRIOS FM, στην εφημερίδα ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ και σε πολλά blogs του νομού, δημιουργώντας δυσαρέσκεια στον δήμαρχο.

Πράγματι μέρα με την ημέρα και όσο θα πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, φαίνεται ότι σταδιακά θα μεγεθύνεται το χάσμα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον Δημήτρη Τσιφή.

Για να απαντήσω στα ηλεκτρονικά μηνύματά σας, ναι έχουμε πληροφορίες σχετικά με τις πρώιμες (;) συζητήσεις στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την υποστήριξη δημάρχου στο Δήμο Λεβαδέων, θα επανέλθουμε σύντομα με σχετικό άρθρο από τα παρασκήνια.

Τον συνέλαβαν με τις πυτζάμες, του φόρτωσαν μολότωφ, του ζήτησαν συγνώμη!!!


Στην φωτογραφία που εξασφάλισε το Tvxs αποτυπώνεται η σύλληψη του φοιτητή στη Θεσσαλονίκη. Διακρίνεται καθαρά ο 23 χρονος που είναι δεμένος με χειροπέδες και φοράει την πιτζάμα του καθώς και η τσάντα που προσπάθησαν να του "φορτώσουν". Ανακοίνωση-συγνώμη της αστυνομίας προς τον φοιτητή.

Ο φοιτητής είχε κατέβει στο δρόμο με τις πιτζάμες προκειμένου να πετάξει τα σκουπίδια και συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς, ύστερα από καταδίωξη, κατηγορούμενος για κατοχή εκρηκτικών υλών. Όπως ισχυρίστηκε από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί του «φόρτωσαν» σακίδιο με βόμβες μολότοφ για να τον ενοχοποιήσουν.

Αφέθηκε ελεύθερος αφού προσκομίστηκε ερασιτεχνικό βίντεο που αποδείκνυε ότι αστυνομικοί του «φόρτωσαν» μια τσάντα με μολότοφ. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία παραδέχθηκε την σκευωρία, διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό ενώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς προσπαθεί να φιμώσει όσους τον ελέγχουν

Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσιφής προκαλεί το κοινό αίσθημα: Ο άνθρωπος που έχει υποβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την εκτός ελέγχου συμπεριφορά του, που επιτίθεται με βαρείς και αγοραίους χαρακτηρισμούς σε δημοτικούς συμβούλους και δημοσιογράφους, που ασκεί καθημερινά την πολιτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», την εξυπηρέτηση των «ημετέρων» και την αδιαφάνεια, κατήγγειλε δημοσιογράφο τοπικού σταθμού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης γιατί

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «ΜΑΝΑ»

Πολιτισμός @ BlogTeam Λιβαδειάς: Πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «ΜΑΝΑ»

10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται 61 χρόνια από την υιοθέτηση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, μιας διακήρυξης που έθεσε τα θεμέλια του σύγχρονου νομικού και πολιτικού πολιτισμού σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παραμένει το ερώτημα, θα υιοθετούσαν οι σύγχρονοι πολιτικοί ηγέτες την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σήμερα; Μάλλον όχι.
Επιλέγουμε το παρακάτω σπότ του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας


Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Απόσταση ΠΑΣΟΚ από τακτικές Τσιφή κατά των ΜΜΕ

Η τακτική του δημάρχου Λιβαδειάς Δημήτρη Τσιφή να στρέφεται κατά των δημοσιογράφων όταν του ασκείται κριτική ανάγκασε τους πολιτικούς της Βοιωτίας να καυτηριάσουν με δηλώσεις τη στάση του.

Με τη στάση του δημάρχου δεν διαφώνησαν μόνο οι επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώτα Πούλου, Λουκάς Ανέστης και Νώντας Κοτσικώνας αλλά και συμπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλιαντάσης και Στέλιος Καλογήρου, που τάχθηκαν όπως ήταν φυσικό υπέρ της ελευθερίας του λόγου.

Εκτός των δημοτικών συμβούλων μειοψηφίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Τόγιας και Βάσω Τσόνογλου, ο αντινομάρχης Δημήτρης Νταλιάνης και ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης, κράτησαν αποστάσεις και καυτηρίασαν την πρακτική του δημάρχου.

Άλλοι καυτηρίασαν με το γάντι, άλλοι επί της αρχής, άλλοι σαφέστατα και με λίγα λόγια. Ξεχωρίζουμε τη δήλωση του αντινομάρχη Δημήτρη Νταλιάνη: «Όλοι μείς οι εκλεγμένοι οφείλουμε να κρίνουμε και να κρινόμαστε αρνητικά ή θετικά και αυτό να είναι το κίνητρο να πάμε παρακάτω. Είναι απαράδεκτο να κατακρίνουμε και πόσο μάλλον να στέλνουμε δημοσιογράφους σε ανώτερα συμβούλια».

Δημοτικές εκλογές έχουμε το 2010 και από ότι φαίνεται ο Δημήτρης Τσιφής χάνει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Συγκέντρωση on-line yπογραφών κατά της εγκατάστασης του εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στη Χαιρώνια




Συγκέντρωση Υπογραφών για το Ψήφισμα κατά της Εγκατάστασης του Εργοστασίου Ηλεκτροπαραγωγής της ENELCO στον Άγιο Βλάσιο Χαιρώνιας.



Η Eλλάδα του 1920 μέσα από τον φακό της Dorothy Burr Thompson

Πολιτισμός @ BlogTeam Λιβαδειάς: Η Eλλάδα του 1920 μέσα από τον φακό της Dorothy Burr Thompson

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την κλιματική αλλαγή

Κοπεγχάγη 2009 -Τα κέρδη τους απέναντι στις ζωές μας και στο κλίμα

Από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου διεξάγεται στην Κοπεγχάγη η συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή. Παρά τις δραματικές προειδοποιήσεις της επιστημονικής κοινότητας και την απαίτηση όλων των λαών του κόσμου, οι ισχυρές χώρες του πλανήτη έχουν προαποφασίσει να μην καταλήξουν σε δεσμευτική συμφωνία, προκειμένου να διασφαλίσουν οικονομικά βραχυπρόθεσμα συμφέροντα.

Πολιτισμός @ BlogTeam Λιβαδειάς: Τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Πολιτισμός @ BlogTeam Λιβαδειάς: Τιμητική διάκριση στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Μείνε μαζί μας για το κλίμα



Ο δρόμος για την Κοπεγχάγη έφτασε στο τέλος του. Από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου, η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης στρέφεται στο Μπέλα Σέντερ της Κοπεγχάγης, όπου διεξάγεται η συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Στρέφεται επίσης στους δρόμους της πρωτεύουσας της Δανίας, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, συζητούν, διαδηλώνουν, προτείνουν και τονίζουν την ανάγκη επίτευξης μιας δίκαιης, φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνία ς για το κλίμα.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Η Σώτη Τριανταφύλλου σήμερα στη Σύγχρονη Έκφραση

Μη ξεχάσετε σήμερα




Το «Γιούρο της εξέγερσης»

Από το αντίφωνο

Το Δεκέμβριο συνέβη μια τρομερή πύκνωση του χρόνου: έγιναν περισσότερα από όσα μπορούσε να καταναλώσει η δημόσια σκηνή. Το αρχικό συμβάν έβαλε φωτιά σε ένα φυτίλι που περίμενε καιρό. Η τραγικότητα του συμβάντος ήταν τέτοια και με τέτοιους πρωταγωνιστές που προβλήθηκε αυτομάτως στην αρχέγονη διάσταση καλού-κακού και ικανοποίησε την καθολική ανάγκη για σύμβολα. Ακολούθησε η βίαιη είσοδος πολλών νέων στο πολιτικό προσκήνιο. Η ένταση της φωνής τους και η πανελλαδική εξάπλωση έφερε συγκίνηση και αναθάρρυνση. Κι επειδή η φωνή δεν είχε άλλο να πει από το «είμαστε εδώ και είμαστε θυμωμένοι», το μέσο γρήγορα έγινε το μήνυμα. Πολλούς συνεπήρε και μια διάχυτη αίσθηση δύναμης, ένα «όλα είναι δυνατά» που ενισχύθηκε από την εικόνα μιας «αλωμένης πόλης-γυναίκας», μιας πόλης που παραδόθηκε αμαχητί στην πάντοτε εκμαυλιστική, ακόμα και στις πιο ακραίες εκφάνσεις της, χαρά της καταστροφής. Άλλωστε -ας είμαστε ειλικρινείς- χωρίς αυτήν .......