Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς

-
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
-
Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, για μία ακόμη χρονιά, πραγματοποιεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2008» την ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μελών της, με ελεύθερο θέμα. Η έκθεση θα αναρτηθεί στο ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 15 μέχρι 21 Σεπτεμβρίου 2008. Εγκαίνια Δευτέρα 15/09/2008 και ώρα 7μ.μ. Ώρες λειτουργίας: 7μ.μ. - 10μ.μ.
-
Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς
Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ ---------------Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
Κωνσταντίνος Κοτσώνας ---------Νεκταρία Κοβάνη

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

Γέφυρες Πολιτισμού στη Λιβαδειά



«Ζεστό» Σαββατοκύριακο προβλέπεται από πλευράς εκδηλώσεων. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Τροφώνια 2008» μη χάσετε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Κρύας τα (μεγάλα;) παιδιά μπορούν να παίξουν στα υπαίθρια εργαστήρια ζωγραφικής, χειροτεχνίας, κατασκευών και παιχνιδιών.
Στον Πεζόδρομο της Μπουφίδου μπορείτε να παρακολουθήσετε υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας.

Το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 22:30 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας μη χάσετε την παράσταση Flamenco en vivo


Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας διοργανώνεται ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση Παιδιών με διαφορετικό Πολιτισμικό υπόβαθρο». Ένα διαφορετικό διατοπικό σχέδιο συνεργασίας.


Στις 14:00 - 19:30 μ.μ θα διεξαχθεί σεμινάριο χορού Flamenco!!! από τη Celia Rojaas (Σχολή Burn the floor)
Στις 20:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την μουσική παράσταση «Rom: Μελωδικά Αστέρια» με την Νικολέτα Αναστασίου με τσιγγάνικη μουσική από όλη την Ευρώπη με Ελληνικό στίχο.
Στις 21:30 μ.μ. στα πλατάνια του Ξενία θα παρουσιαστεί η αφηγηματική μυθιστοριοποίησηΗ φωνή των δέντρων” με αφηγητή τον εξαιρετικό Στέλιο Πελασγό

Στις 22:15 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση «Ταξίδι στην Ανατολή». Μια μουσική διαδρομή με τους εξαιρετικούς μουσικούς: Χρήστο Τσιαμούλη (ούτι), Νίκο Σαραγούδα (ούτι), Χαΐκ Γιατζιζιάν (ούτι) και τοπικούς τσιγγάνους μουσικούς



Έκθεση Γκραβούρας με θέμα "ΒΟΙΩΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ" στον Νερόμυλο

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Τροφώνια 2008", μη ξεχάσετε να επισκεφτείτε την έκθεση γκραβούρας «βοιωτικοί μύθοι». Η έκθεση φιλοξενείται στον ισόγειο χώρο του Νερόμυλου το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου.


Του ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ στη Λιβαδειά!!!

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Τροφώνια 2008", την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας μπορείτε να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ»

Σάτιρα του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή
Στο έργο, το οποίο σατιρίζει, διακωμωδεί και στηλιτεύει τα πολιτικά ήθη της εποχής του Όθωνα, ο πάμπλουτος, αλλά ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από τη Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο τη φιλόδοξη Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου. Μια σειρά όμως από κοινωνικοπολιτικά γεγονότα δεν του επιτρέπει να πραγματοποιήσει εύκολα το όνειρό του.


Σκηνοθ.: Γ. Καλαντζόπουλος. Παίζουν: Π. Χαϊκάλης, Δ. Μαυρόπουλος, Π. Ορκόπουλος, Κ. Μάντζιου. Μετάφρ.: Γ. Καλαντζόπουλος. Μουσ.: Β. Δημητρίου. Σκην.-κοστ.: 'Αν. Μαχαιριανάκη. Χορογρ.: Κ. Ανδριοπούλου. Διάρκεια 75'. Πηγή: Περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Τιμή εισόδου 17,00€

Ματαιώθηκε η παράσταση "ΑΣΩΠΟΣ"


Πληροφορηθήκαμε ότι ματαιώθηκε η θεατρική παράσταση “ΑΣΩΠΟΣ” που θα παρουσιαζόταν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Τροφώνια 2008» στο ανοιχτό θέατρο Κρύας.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Φιλαρμονικές στα Τροφώνια 2008

Την Κυριακή στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Τροφώνια 2008» παρακολουθήσαμε το φεστιβάλ φιλαρμονικών. Στην εκδήλωση συμετείχαν οι παρακάτω φιλαρμονικές:

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αταλάντης
Η δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αταλάντης ιδρύθηκε το 1936. Σήμερα διευθύνεται από τον αρχιμουσικό κο Κωνσταντίνο Μπότσικα. Απαρτίζεται από 30 μέλη και είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας. Έπαιξαν ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Νέας Αγχιάλου
Έχει περίπου τριάντα χρόνια ιστορίας και διευθύνεται από τον αρχιμουσικό κο Γιώργο Λαρυγγάκη. Έπαιξαν Μαρκόπουλο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκη και Mancini.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λιβαδειάς
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 1898. Τα τελευταία 6 χρόνια διευθύνεται από τον αρχιμουσικό κο Γιώργο Κοσμίδη. Έπαιξαν Χατζιδάκη, Λοίζο και Johanne Brahms.

Μια ωραία ζεστή κυριακάτικη εκδήλωση. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του γνωστού DJ της περιοχής μας Γιώργου Λάιου που μας μετέφερε χρήσιμα σχόλια και πληροφορίες για τις ορχήστρες και τα μουσικά κομμάτια. Δεν θα έχανα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τις ποικίλες και εξαιρετικές μουσικές που έχουμε ακούσει στην πολυετή καριέρα του στα καταστήματα της περιοχής μας.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Η εξαιρετική παράσταση των encardia!!!

Σας είχαμε επισημάνει ότι οι encardia είναι εξαιρετικό συγκρότημα.


Πότε με ταραντέλες, πότε με την μελαγχολική ευθυμία της ελληνόφωνης κάτω Ιταλίας, πότε με κέφι, χιούμορ και χορό κατάφεραν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γλεντιού στους διακόσιους περίπου που βρέθηκαν την Παρασκευή στο ανοιχτό θεατράκι της Κρύας

Μια σπάνια διαφορετική παράσταση για το πανέμορφο θεατράκι.

Στο τέλος της παράστασης όλοι οι μουσικοί έπαιξαν ταμπορέλλο χορεύοντας ταυτόχρονα στη μέση της σκηνής τους ξέφρενους και εκστατικούς ρυθμούς της ταραντέλας, αφού κατάφεραν να κατεβάσουν το κοινό στην σκηνή.



Κατάφεραν μάλιστα να πείσουν και αρκετούς να χορέψουν τόσο κατά την διάρκεια της παράστασης όσο και στο τέλος μαζί με τους μουσικούς.

Συγχαρητήρια στους encardia, λυπάμαι για όσους έχασαν την παράσταση.

Ένας "Μικρός Πρίγκιπας" στη Κρύα!!!


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Τροφώνια 2008", σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας, μπορείτε να παρακολουθήσετε την παιδική θεατρική παράσταση ο «Μικρός Πρίγκιπας» από την νεοσύστατη επαγγελματική παιδική σκηνή του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας.
Ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι το γνωστό ομώνυμο λογοτεχνικό έργο του Αντουάν ντε Σαιντ –Εξυπερύ (Antoine de Saint Exupéry) σε θεατρική διασκευή του Μίμη Κουγιουμτζή και μετάφραση της Μελίνα Καρακώστα.
Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στηρίζεται σε αρχές του σωματικού θεάτρου, με έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της διαδραστικότητας (συμμετέχουν και τα παιδιά που παρευρίσκονται – στις παραστάσεις στο Λουτράκι).

Η ιστορία αναφέρεται στη σχέση ενός πιλότου, ο οποίος κάνει αναγκαστική προσγείωση λόγω βλάβης την έρημο Σαχάρα, με ένα μικρό αγόρι, το οποίο κατά ένα παράξενο τρόπο προσγειώνεται στο ίδιο σημείο.
Η ιστορία ξεκινά με τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή την συνάντηση: τα παιδικά χρόνια του πιλότου, η σχέση του με τους μεγάλους καθώς και πόσο τον δυσαρεστούσε το γεγονός πως δεν είχε τίποτα κοινό μαζί τους, ακόμα και όταν μεγάλωσε. Όλα φαίνονταν να μην αλλάζουν. Μέχρι την ημέρα που τυχαία βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα...

«… Ένα αντικείμενο της αίθουσας διδασκαλίας, ένα θρανίο ή μία καρέκλα, τα παιδιά το μετέτρεπαν [αλλάζοντας τη θέση του και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο το χρησιμοποιούσαν] σε βάρκα, σε καθρέφτη, σε κρεβάτι, σε θέση οδηγού και σε αντικείμενα πολλών άλλων χρήσεων, … Η πλειοψηφία των αντικειμένων στη σκηνή μας έχει μια διπλή χρήση. … πολλά από τα αντικείμενα καθώς και οι χώροι που διεξάγεται η ιστορία μας σχηματίζονται από τα σώματα των ηθοποιών … Το σώμα του ηθοποιού εδώ μετατρέπεται διαρκώς σε διαφορετικά υλικά, σχηματίζοντας χώρους, αντικείμενα και πάνω απ’ όλα εικόνες. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ήχους, οι περισσότεροι από τους οποίους παράγονται από τους ίδιους τους ηθοποιούς, μεταφέροντάς μας κάθε φορά σε διαφορετικές καταστάσεις. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε ότι σε δύο από τις εικόνες του έργου, η δράση μπορεί να παραχθεί και με τη συμμετοχή μερίδας των παιδιών-θεατών μας [διαδραστικά στοιχεία]. …»
(Τάκης Τσαρσιταλίδης, σκηνοθέτης)

Δεν έχουμε ενημέρωση άλλη ενημέρωση για τους ηθοποιούς της σημερινής παράστασης.
Στο Λουτράκι παρουσιάστηκε με τους παρακάτω συντελεστές και ηθοποιούς

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Τάκης Τσαρσιταλίδης
Κοστούμια: Ξένια Χαρίτωνος, Άρης Τζονευράκης
Κατασκευή Κοστουμιών & Αξεσουάρ: Άρης Τζονευράκης, Γωγώ Κανάκη
Μουσική Επιμέλεια: Βασίλης Πιερρακέας
Κινησιολογική Επιμέλεια: Μαργαρίτα Παυλοπούλου – Φόρτη
Βοηθός Σκηνοθέτη – Επιμέλεια Προγράμματος: Ξανθή Σπανού
Ηθοποιοί:
Άγγελος Βλάσσης: Αστρονόμος, Επιχειρηματίας, Φανοκόρος
Ευαγόρας Θεοδοσίου: Μεθυσμένος, Αγκάθι
Γιώργος Μοσκιού: Πατέρας, Βασιλιάς, Σταθμάρχης
Γωγώ Ξανθάκη: Μικρός Πρίγκιπας
Στέφανος Παΐζης: Παιδί, Ασυρματιστής, Ματαιόδοξος, Γεωγράφος
Ευτυχία Πανουτσοπούλου: Μητέρα, Αλεπού
Σωτήρης Πανταζής: Αφηγητής
Ελένη Σακκούλη: Τριαντάφυλλο, Φίδι
Συμμετείχαν (στις ομαδικές σκηνές): Μαργαρίτα Αλεξίου, Μαργαρίτα Παυλοπούλου – Φόρτη, Ελένη Πετροπούλου, Σπύρος Φλώρος

Ζέστη κάνει ανεβείτε με τα παιδιά σας να απολαύσετε την παράσταση.