Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Θρίλερ με την εξαφάνιση του 26χρονου Νίκου Χαραλαμπίδη!!!

Η προσπάθεια των blogers για την εξαφάνιση 26χρονου busy bee: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 26χρονου Νίκου Χαραλαμπίδη!!!

Από το βράδυ της Δευτέρας 09 Φεβρουαρίου χάνονται τα ίχνη του. Ο 26χρονος νέος αναχώρησε από το λιμάνι του Ηρακλείου για το λιμάνι του Πειραια, με το πλοίο της MINOAN LINES, για να καταταχτεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα στο οποίο τελικά δεν παρουσιάστηκε.
Από εκείνη την Δευτέρα το βράδυ δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια του και τους φίλους του. Την ημέρα που αναχώρησε φορούσε ανοιχτό χρώμα τζιν παντελόνι και μπλούζα μπεζ.
Όλοι οι αρμοδιοι φορείς εχουν κινητοποιηθεί, αλλα χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια. Εθεάθη την Τρίτη το πρωί στα ΚΤΕΛ Κηφισού όπου και συνομίλησε με γνωστό του άτομο λέγοντας του ότι παρουσιάζεται Καλαμάτα.
Σας παρακαλούμε όποιος γνωρίζει κάτι ή είδε τον Νίκο να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με τα παρακάτω τηλέφωνα 6974876685 & 2810212791.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ BLOGGERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ!!

Στο facebook έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα: http://www.facebook.com/group.php?gid=69359066992
Στιγμιότυπο απο τις ειδήσεις ατο Κρήτη ΤV: http://www.facebook.com/video/video.php?v=52429468927&oid=69359066992

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Το όραμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καταρρέει!!!

Το όραμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καταρρέει. Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε που έσπασε το απόστημα και ξεχύθηκαν στο φως οι εικόνες της φρίκης από το κολαστήριο της Λέρου. Εκτοτε έγιναν βήματα, οι κλειστές πόρτες των ασύλων άνοιξαν και κάποιοι από τους ψυχικά πάσχοντες βρέθηκαν -σε οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα- σε πιο ανθρώπινες συνθήκες. Ομως, η αδιαφορία και η αναλγησία που δείχνει γι' αυτούς τους ανθρώπους το κράτος, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οδηγεί το όλο εγχείρημα στο σημείο μηδέν. Ηλεκτροσόκ ... στη μεταρρύθμιση

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με προχειρότητα, απίστευτες δικαιολογίες, στερεότυπες απαντήσεις και ανεφάρμοστες εξαγγελίες "ροκανίζει" το χρόνο. Και πέρασαν τρία χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα.

Δείτε ένα μικρό δείγμα στο video: Άνθρωποι και Ποντίκια

Με την ευκαιρία, το Υπουργείο Υγείας δεν απάντησε ποτέ στο γιατί εξέδωσε δελτίο τύπου υποστηρίζοντας ότι "αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αναστολή χρηματοδότησης της ενδιάμεσης πληρωμής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια», αφού έλαβε υπόψην της, την πολιτική και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον τομέα αυτό"....και καταλήγει στο ότι "Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, ο χώρος θα εξυγιανθεί και θα απαλλαχθεί πλήρως από τις αμαρτίες του παρελθόντος".

Πληροφορίες εδώ: psi-action

Συγκεντρωμένες οι παραπάνω πληροφορίες στο post: Φτάνει πιά!

Επίσης τα παλαιότερα δημοσιεύματά μας: ψυχική υγεία

Η γοητεία του νέου Βλαδίμηρου

Είναι αξιοσημείωτη η εγχώρια υποστήριξη ή τουλάχιστον ανοχή στην πολιτική Πούτιν

Του Κωστή Παπαϊωάννου

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ασχοληθεί με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη», απάντησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν ο Χοσέ Μπαρόζο του εξέφρασε την ανησυχία της Ε.Ε. για τις δολοφονίες δημοσιογράφων και υπερασπιστών των δικαιωμάτων στη Ρωσία. Θύμισε έτσι το παλιό ανέκδοτο με την αντίστοιχη απάντηση ενός άλλου- σοβιετικού τότε- ηγέτη. «Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους». Δεν προκαλεί έκπληξη η αντίδραση Πούτιν, συμβατή με τη γενικότερη πολιτεία του πρώην στελέχους της ΚGΒ. Το ζήτημα είναι η θετική αποδοχή αυτής της εικόνας στη χώρα μας, όπου παραβλέπεται το βεβαρημένο μητρώο της Ρωσίας στον σεβασμό των δικαιωμάτων. Παραγνωρίζονται η βίαιη καταστολή ειρηνικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, η απόσπαση ομολογιών με βασανιστήρια, οι δεκάδες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκριναν τη Ρωσία υπεύθυνη για «εξαφανίσεις», βασανιστήρια και εξωδικαστικές εκτελέσεις στην Τσετσενία. Παραγνωρίζεται ο επίσημος στιγματισμός κάθε επικριτικής φωνής ως αντεθνικής. «Προδότρια των συμφερόντων του ρωσικού κράτους» είχε χαρακτηρίσει την Πολιτκόφσκαγια ο Πούτιν, ο «εκπρόσωπος της δικτατορίας του νόμου δίχως νόμο» σύμφωνα με τη δημοσιογράφο που δολοφονήθηκε όπως και άλλοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων. Παραγνωρίζονται ο περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης, ο έλεγχος των ΜΜΕ, η παρεμπόδιση της λειτουργίας διεθνών και εθνικών ΜΚΟ που πόρρω απέχει από τις προδιαγραφές μιας δημοκρατίας.

Είναι λοιπόν αξιοσημείωτη η εγχώρια υποστήριξη ή τουλάχιστον ανοχή στην πολιτική αυτή. Μπορεί κανείς να την ερμηνεύσει υπό το πρίσμα της κοινής ελληνορωσικής Ορθοδοξίας, χριστιανικής ή (για μεγάλο μέρος της Αριστεράς, μεγαλύτερο από την εκλογική αποτύπωσή του) κομμουνιστικής. Μπορεί να αναζητηθούν ψυχολογικής υφής προβολές, καθώς το τέλος των εγχώριων ηγετών πατερναλίστικης κοπής φαίνεται ότι μάς έχει αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό. Μπορεί ακόμα να βλέπουν ορισμένοι στο πρόσωπο του Πούτιν μια ετεροχρονισμένη εκδοχή του Υψηλάντη, που άφηνε ανοιχτή τη χαραμάδα της ελπίδας για ρωσική υποστήριξη: «Κινηθείτε, αδερφοί, και θέλετε ιδεί μίαν κραταιάν δύναμιν να υπερασπισθεί τα δίκαιά μας». Μπορεί επίσης να λειτουργεί η επιθυμία για διεθνή ισορροπία με ενεργότερο ρόλο της Ρωσίας, επιθυμία που βλέπει στην πολιτική Πούτιν ένα προανάκρουσμα νέας διεθνούς πολυπολικότητας. Οι προαναφερόμενοι λόγοι και οι κρυφές ταυτίσεις εξηγούν ίσως την εξόφθαλμη επιλεκτικότητα στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα γύρω μας. Μας επιτρέπουν να υποβαθμίσουμε τα χαρακτηριστικά της νέας τάξης πραγμάτων που γεννήθηκε στο εσωτερικό των πρώην σοσιαλιστικών χωρών, εκμεταλλευόμενη την προϊούσα κατάλυση εθνικής και διεθνούς νομιμότητας. Εύστοχα περιέγραψε αυτή τη «μετα-σοσιαλιστική» πραγματικότητα ο Γκαζμέντ Καπλάνι: Εν μια νυκτί, κυριολεκτικά, οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών έγιναν μάνατζερ. Οι γραμματείς του κόμματος μεταμορφώθηκαν σε μπίζνεσμαν. Εκείνοι που μας ζάλιζαν τραγουδώντας τη Διεθνή, ξαφνικά άρχισαν να τραγουδούν με λύσσα τον εθνικό ύμνο. Εκείνοι που μας διάβαζαν όλη την ώρα το «Κεφάλαιο» έγιναν ξαφνικά θεούσοι. Το «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!» έγινε «Εθνικιστές όλων των χωρών ενωθείτε!». Το «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» έγινε «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Το «καπιταλιστικό όνειρο» ανέλαβαν να το κτίσουν οι ίδιοι άνθρωποι που έκτιζαν και τον «σοσιαλιστικό παράδεισο». Λίγο έως πολύ, με τις ίδιες πρακτικές και μεθόδους.
Ο Κωστής Παπαϊωάννου είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Πηγή: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"

"Η σκόνη του χρόνου" του Θόδωρου Αγγελόπουλου με φωτορεπορτάζ από την πρεμιέρα στο Μέγαρο

Περισσότερα στο Πολιτισμός @ BlogTeam Λιβαδειάς: "Η σκόνη του χρόνου" του Θόδωρου Αγγελόπουλου με φωτορεπορτάζ από την πρεμιέρα στο Μέγαρο