Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Καλή Χρονιά

Σας ευχόμαστε ολόψυχα το 2010 να είναι δημιουργικό ξέχειλο από υγεία και ευτυχία!

Ας μην αφήσουμε την οικονομική κρίση και όσους προφητεύουν δεινά για το μέλλον μας να μας καταβάλλουν. Ξέρετε η καταστροφολογία και το εμπόριο του φόβου πουλά καλά. Τη δουλειά τους αυτοί, τη δουλειά μας εμείς, κρατάτε γερά και μη χάνετε το χιούμορ σας

 

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η μπαλωμένη εορταστική φορεσιά της Λιβαδειάς


Γιορτές διανύουμε και θα περίμενε κανείς την εορταστική ατμόσφαιρα να χρωματίζει την πόλη. Κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Η δημοτική αρχή απέτυχε να δώσει εορταστικό χρώμα στην πόλη. Κάθε χωριό και ιδιαίτερα πόλη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες με εκδηλώσεις, στολισμούς για να συμβάλλει δημιουργικά στην ψυχολογία των πολιτών, στην τόνωση της τοπικής αγοράς και στην ανάδειξη του τόπου. Θλιβερή διαπίστωση, οι εκδηλώσεις της δημοτικής αρχής ανύπαρκτες και ο στολισμός απαρχαιωμένα κατάλοιπα από σκονισμένες αποθήκες.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι η πόλη θα είναι μια χαρά με την παλιά μπαλωμένη εορταστική φορεσιά της. Κανένα καινούργιο στολίδι. Ξεσκονίστηκε από τις αποθήκες ο παλιός καταπονημένος εορταστικός φωτισμός, ας είχε και αρκετές καμένες λάμπες και τοποθετήθηκε σε κάποια κεντρικά σημεία.

Η νέα πλατεία που όλοι θα ανυπομονούσαν να τη δουν στολισμένη, αποτυγχάνει να αναδειχθεί το εορταστικό κέντρο της πόλης, βέβαια έχει σιντριβάνι που είναι το νέο παιχνίδι του δημάρχου. Στην πλατεία Ζαππείου το ίδιο σκηνικό.

Επιτέλους ας σκεφτεί η δημοτική αρχή ότι αυτή η πόλη είναι πρωτεύουσα νομού και οφείλει σε κάθε ευκαιρία να την αναδεικνύει. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οράματος για την πόλη.

Δίωρη στάση από Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για το θάνατο του Λουκά Κουσκούκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς αποφάσισε την κήρυξη δίωρης Πανεπαρχιακής Πανεργατικής Στάσης Εργασίας, αύριο, Τετάρτη 30 Δεκέμβρη, από τις 12:00 έως 14:00, ως ένδειξη συμπαράστασης στο σωματείο «Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος» και στο «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αλληλεγγύη», του οποίου τα μέλη εργάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Αλουμίνιο Ελλάδος» και δραστηριοποιούνται σε εργασίες επεξεργασίας μετάλλου.


Η στάση εργασίας αποφασίστηκε

Βράβευση απο την Ακαδημία Αθηνών του παπαΓιάννη Οικονομίδη για τους αγώνες του

Βραβεύτηκε εχθές απο την Ακαδημία, ο π. Γιάννης Οικονομίδης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και του ΙΤΑΠ.

Με αφορμή τη βράβευσή του από την Ακαδημία Αθηνών στις 29-12-2009, ο π. Ιωάννης Οικονομίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Είμαι και ευχαριστημένος και στενοχωρημένος με το βραβείο. Ευχαριστημένος διότι στο πρόσωπό μου θεωρώ ότι βραβεύονται οι τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και η εν γένει κοινωνία των πολιτών. Αναγνωρίζονται, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, οι κοινοί μας κόποι. Στενοχωρημένος διότι η προστασία της λεκάνης του Ασωπού θα έπρεπε να ήταν το σπουδαιότερο καθήκον της Πολιτείας. Αν ο Δήμαρχος, ο Νομάρχης και ο Υπουργός επιτελούσαν στο ακέραιο το καθήκον τους για τις επόμενες γενεές και την Φύση, σήμερα δεν θα υπήρχε λόγος να βραβευθώ".

Υπό αναθέωρηση η ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας

Πρόβλημα με τα τέλη κυκλοφορίας αναγνώρισε ο Γιώργος Παπανδρέου



Μετά τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τα υπέρογκα, σε πολλές περιπτώσεις, τέλη κυκλοφορίας και τη συρροή πολιτών στις Εφορίες για κατάθεση πινακίδων, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα αλλάξει από του χρόνου.

Μιλώντας την Τρίτη το μεσημέρι με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου o Γιώργος Παπανδρέου απέδωσε το πρόβλημα στην έλλειψη επαρκούς χρόνου διαβούλευσης, για να εντοπιστούν όσοι αδικούνται και τόνισε ότι όλη αυτή η διόρθωση που θα υπάρξει θα αποδείξει ότι η κυβέρνηση ακούει τους πολίτες.


«Είμαστε κυβέρνηση που ακούει και αν χρειαστεί, αναθεωρεί τα λάθη της. Είναι σε γνώση μας οι αδικίες, το οικονομικό επιτελείο τις έχει κατά νου και θα τις διορθώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την κυβέρνηση να δημιουργήσει έναν γνήσια ανεξάρτητο και αποτελεσματικό μηχανισμό διερεύνησης καταγγελιών για την αστυνομία


Στις 12 Δεκεμβρίου 2009, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την οριστική εκδοχή Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τη σύσταση Γραφείου που θα ασχολείται με κρούσματα αυθαίρετης συμπεριφοράς μελών των σωμάτων ασφαλείας. Το αρχικό προσχέδιο είχε ανακοινωθεί στις 23 Νοεμβρίου δίνοντας οκτώ ημέρες για δημόσια διαβούλευση.

Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε επιστολή στον Υπουργό την 1η Δεκεμβρίου 2009, εκφράζοντας μεταξύ άλλων ζητημάτων την ανησυχία της για το γεγονός ότι το προτεινόμενο πλαίσιο λειτουργίας του Γραφείου δεν πληροί τις πέντε αρχές για την αποτελεσματική διερεύνηση καταγγελιών εναντίον μελών των σωμάτων ασφαλείας, όπως αυτές έχουν σκιαγραφηθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές είναι η αμεροληψία, η επάρκεια, η έλλει

Προσφυγή ΙΝΚΑ κατά του Δημοσίου για τα τέλη κυκλοφορίας και το υπόδειγμα καταγγελίας Δικαστικής Προσφυγής για τους πολίτες


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ελληνικού Δημοσίου προσέφυγε το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Ζητά την ακύρωση της απόφασης για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας το 2010.

Όπως επισημαίνει, παραβιάζεται συνταγματικά η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς επιβάλλονται αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τα παλιά αυτοκίνητα, των οποίων κάτοχοι είναι πολίτες μειωμένων εισοδημάτων.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες πολίτες καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των παλαιών οχημάτων τους στις εφορίες, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η τιμή για το σήμα

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Τρίτο θανατηφόρο περιστατικό στο Αλουμίνιο της Ελλάδος

Από το Blog "Τα νέα του Στειρίου"
Καλό ταξίδι Λουκά.
Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από κοντά μας ο πατριώτης μας Λουκάς Κ. 50 χρόνων, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, εργαζόμενος σε εργολαβία στο Αλουμίνιο της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε., ο οποίος το πρωί της Δευτέρας (2/11/2009), υπέστη ηλεκτροπληξία στον υποσταθμό του Αλουμινίου και μεταφέρθηκε με εκτεταμένα εγκαύματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Πρόκειται για το τρίτο θανατηφόρο περιστατικό μέσα σε ένα χρόνο σε μια επιχείρηση που στο παρελθόν υπερηφανευόταν για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και τώρα δυστυχώς τα θυσιάζει όλα στο βωμό του κέρδους.

BlogTeam Λιβαδειάς: Συλλυπητήρια στην οικογένεια. Περιμένουμε άμεσα την δικαιοσύνη να διερευνήσει το περιστατικό. Εκτός από συλλυπητήρια περιμένουμε δυναμικές δηλώσεις από τους πολιτικούς του νομού.

Eurostat: Αύξηση 1% του αγροτικού εισοδήματος το 2009 στην Ελλάδα και -12,2 στην Ε.Ε.!!!

Είναι αρκετά βολικό για τα χάλια της οικονομίας μας να παρουσιάζεται αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στη χώρα μας για το 2009. Έτσι .......για να μην υπάρχουν πιέσεις για χορήγηση εθνικών ενισχύσεων! Έτσι .......για την αξιοπιστία των στοιχείων!


Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat) που πρόσφατα γνωστοποίησε τα πρώτα προσωρινά στοιχεία για την διαμόρφωση του αγροτικού εισοδήματος στις χώρες της ΕΕ το 2009, η χώρα μας παρουσίασε αύξηση κατά 1%!!!
Τα στοιχεία καταγράφουν την μεγαλύτερη κατά μέσο όρο μείωση του ευρωπαϊκού αγροτικού εισοδήματος κατά -12,2% με σημαντικότερες μειώσεις στην Ουγγαρία -35%, Ιταλία -25,3% και το Λουξεμβούργο -25,1%. Αυξήσεις καταγράφονται στα αγροτικά εισοδήματα της Μεγάλης Βρετανίας +14,3%, Μάλτας +9,6%, Φιλανδίας, Κύπρος +1,1 και όπως προαναφέραμε στην χώρα μας 1%.

Οι χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία κατόρθωσαν να αποσπάσουν από την Ε.Ε. έγκριση χορήγησης εθνικών ενισχύσεων

Ιθαγένεια, ο θρίαμβος του αυτονόητου

Αρχίζει η περίοδος κατά την οποία Έλληνας και γεννιέσαι και γίνεσαι. Το «Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ» παύει να αποτελεί επίσημη κρατική πολιτική και εξορίζεται στις εξέδρες των γηπέδων, όπου ανήκει.

Του Κωστή Παπαϊωάννου
Αποτελεί ιστορική τομή η συζήτηση περί ιθαγένειας στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή. Ο τρόπος που η κυβέρνηση ανοίγει αυτό το θέμα – ταμπού και η πρώτη αντίδραση ολόκληρης σχεδόν της αντιπολίτευσης δείχνουν νηφαλιότητα και διάθεση για σοβαρή πολιτική συζήτηση. Διαφάνηκε μάλιστα ήδη μια διαφορετική προσέγγιση της ίδιας της έννοιας της ιθαγένειας. Από τη μια, αντιμετωπίζεται ως μέσο κοινωνικής ένταξης (Παπανδρέου: Η χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στη δεύτερη γενιά μεταναστών είναι ένα στοίχημα που η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μην κερδίσει. Ο φόβος είναι κακός οδηγός). Από την άλλη, αντιμετωπίζεται ως έπαθλο προς όσους εντάσσονται ομαλά (Σαμαράς: Ελάτε πρώτα να συζητήσουμε χωρίς βιασύνη τα κριτήρια, ώστε να προστατέψουμε και τους έντιμους μετανάστες και την αφομοίωσή τους

Μειωμένοι τζίροι στην αγορά της Λιβαδειάς

 ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 


Σύμφωνα με μια μικρή έρευνα που κάναμε στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, παρουσιάζεται σοβαρή μείωση του τζίρου έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες η αγοραστική κίνηση περιορίστηκε στις 2-3 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα. Είναι πλέον έκδηλη η ανησυχία στους επαγγελματίες της περιοχής που αντιμετωπίζουν αβέβαια το μέλλον. Η συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης του κοινού, η οικονομική κρίση και τα διατηρούμενα υψηλά ενοίκια των καταστημάτων του κέντρου, δημιουργούν αβεβαιότητα στους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Εμείς δεν έχουμε παρά να κάνουμε έκκληση στο κοινό να προτιμά να κάνει τις αγορές του στην πόλη, ώστε να συμβάλλουμε όλοι στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Το τροπικό κλίμα της Ελλάδας


Έρευνα του Αστεροσκοπείου Αθηνών προβλέπει πως το κλίμα της χώρας μας από εύκρατο θα εξελιχθεί σταδιακά σε τροπικό.

Μια τελείως διαφορετική χώρα θα είναι η Ελλάδα μετά από 20 χρόνια, καθώς το κλίμα της χώρας μας από εύκρατο θα εξελιχθεί σταδιακά σε τροπικό, με βάση πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες του ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Αστεροσκοπείου Αθηνών σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια.

Βάσει της έρευνας, από το 2031 μέχρι το 2060 η αύξηση της