Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινά αύριο στην Άμφισσα η πολύκροτη δίκη για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου



ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ αρχίζει αύριο το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Στο εδώλιο θα βρίσκονται οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και συνέργεια στην εγκληματική πράξη αντίστοιχα. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται λεπτομερώς στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο Επαμ. Κορκονέας «στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων και των υπόλοιπων ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους, στήριξε με το αριστερό του χέρι το δεξί που κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές απανωτά από απόσταση 28 μέτρων, με αποτέλεσμα η βολίδα που εποστρακίστηκε να προκαλέσει τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου».

Στον δεύτερο κατηγορούμενο Βασ. Σαραλιώτη, οι δικαστές...

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Η Γερμανία φταίει για την κρίση στην Ελλάδα


Ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα στα "ΝΕΑ" με την άποψη του κορυφαίου γερμανού οικονομολόγου Χάινερ Φλάσμπεκ περί των ευθύνων της Γερμανίας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Διαβάστε επίσης το σχετικό αποκλειστικό μας  δημοσίευμα Το 2010, η κρίση και η διέξοδος του Ελευθέριου Τζιόλα.

Το ντόμινο για τον δρόμο της χρεοκοπίας που πήραν Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία δεν άρχισε από τις εκθέσεις του οίκου αξιολόγησης Fitch στο Λονδίνο, αλλά από τους μισθούς των επιχειρήσεων στη Γερμανία.

Ενώ φταίει η Γερμανία, έγινε η Ελλάδα «ο καρπαζοεισπράκτορας» στην Ευρώπη και απορεί γιατί δεν τίθεται η διάσταση αυτή από την ελληνική πλευρά στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε

Την ευθύνη της Γερμανίας για την κρίση της Ελλάδας υπογραμμίζει ο Γερμανός Χάινερ Φλάσμπεκ, κορυφαίος οικονομολόγος της Διαρκούς Συνόδου του ΟΗΕ για .....

Στους πολλούς ανάθεμα δεν χωράει φωνάζουν οι αγρότες


Με περισσότερα από 400 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα οι αγρότες της Βοιωτίας έκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Κάστρου. Κλειστή είναι και η εθνική οδός στην Αλαμάνα και η παλαιά εθνική Λαμίας - Λειβαδιάς στο 72ο χιλιόμετρο.

Πληθαίνουν οι εστίες διαμαρτυρίας των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, εξέλιξη η οποία αντανακλά την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την απόφαση όλων των πλευρών να επαναφέρουν το αγροτικό ζήτημα στο επίκεντρο της συζήτησης για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις τρακτέρ σε 16 νομούς με πρωτοβουλία του Πανελλαδικού των νεολαίων, από το πρωί της Δευτέρα τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν οι Θεσσαλοί του Βαγγέλη Μπούτα που οδεύουν για τον Κόμβο της Νίκαιας και οι αγρότες των Σερρών που ετοιμάζονται να πάρουν θέση .....