Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Γεύση από Χριστούγεννα ή άρωμα Χριστουγέννων

Πολιτισμός @ BlogTeam Λιβαδειάς: Γεύση από Χριστούγεννα ή άρωμα Χριστουγέννων

στο βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Ευρώπη και διακρίσεις

Του Κωστή Παπαϊωάννου, 

Στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, παρουσιάστηκε στη Στοκχόλμη μια μεγάλη έρευνα για τις διακρίσεις στις χώρες της Ε.Ε. (ΕU- ΜΙDΙS survey, Εuropean Union Αgency for Fundamental Rights). Η έρευνα καλύπτει πολλούς τομείς: εργασία, στέγη, υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, τραπεζικές συναλλαγές, αστυνόμευση. Ερευνώνται οι μορφές θυματοποίησης των ευάλωτων ομάδων, οι στάσεις της αστυνομίας ανάλογα με τον τρόπο πρόσληψης των μειονοτικών προφίλ, οι αντιδράσεις των ίδιων των θυμάτων. Το μεγάλο εύρος της έρευνας δεν επιτρέπει παρά ενδεικτική και υπαινικτική παρουσίαση ορισμένων ευρημάτων σε τούτη τη στήλη.

Από τις πληθυσμικές ομάδες που εξετάστηκαν (Ρομά, μετανάστες από την Υποσαχάρια και τη Βόρεια Αφρική, Ανατολικοευρωπαίοι, Ρώσοι, Τούρκοι και άλλοι), οι Ρομά είναι εκείνοι

"Χριστούγεννα, Πρωτούγεννα" - Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το ΤΡΟΦΩΝΙΟ ΩΔΕΙΟ



Οι εξαγγελίες Παπανδρέου για την κρίση και οι αντιδράσεις των κομμάτων


Με 80 φορολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και θεσμικά μέτρα που ανέπτυξε ο πρωθυπουργός στην χτεσινή ομιλία του, επιχείρησε να δώσει το στίγμα της κυβέρνησης για την ταχεία έξοδο από την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός στην χτεσινή ομιλία του με την οποία άρχισε ουσιαστικά ο κοινωνικός διάλογος, προσπάθησε να δώσει τόνο αισιοδοξίας και δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για αλλαγές, ρήξεις και ανατροπές. Ζήτησε συστράτευση όλων για μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία που θα προκύψει από το αποτέλεσμα κοινωνικού διάλογου, θέτοντας μάλιστα ως απώτατο όριο τον Φεβρουάριο για τη λήψη αποφάσεων για πού θα υποστηρίξουν τις αλλαγές που θα προκύψουν. Στο επίμαχο ζήτημα της φορολογίας

Το ημερολόγιο της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς


Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς ύστερα από 5 χρόνια λειτουργίας κυκλοφορεί για πρώτη φορά το Ημερολόγιό της.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς που βοήθησαν ηθικά και υλικά, ώστε να έχουμε αυτό το καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Η επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου θα γίνει τον Ιανουάριο κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φωτογραφικής Λέσχης.



BlogTeam: Εμείς να προσθέσουμε ότι το ημερολόγιο είναι εξαιρετικό!!!

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον: Πάλι στη δημοσιότητα η μόλυνση του Αλουμινίου

Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον: Πάλι στη δημοσιότητα η μόλυνση του Αλουμινίου

και μια παλαιότερη συνέντευξη από το Blog Team για ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης στον Κορινθιακό: Ο Κορινθιακός σε άμεσο κίνδυνο!!! συνέντευξη με τους αρμόδιους της Greenpeace

Κατά των δραστικών περικοπών στη χρηματοδότηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής η G22


Τα 22 κράτη μέλη, που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση του λεγόμενου G22 στο Παρίσι, τάσσονται κατά των δραστικών περικοπών στη χρηματοδότηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) από τον κοινοτικό προϋπολογισμό, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας και οικοδεσπότης τη σύσκεψης κ. Μπρούνο Λε Μερ.

Πρώτα, επισήμανε μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Λε Μερ, πρέπει να καθορίσουμε τους πολιτικούς στόχους της νέας ΚΑΠ μετά το 2013 και μετά να συζητηθεί ο προϋπολογισμός της. Στη σύσκεψη υιοθετήθηκε ένα κείμενο – «διακήρυξη» - σύμφωνα με την οποία οι 22 συμμετέχοντες υπογραμμίζουν ότι :

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για το μέλλον της Ευρώπης και της γεωργίας

Έναρξη κοινωνικού διαλόγου για την κρίση

Ισως να είναι τυχαίο αλλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κλιμάκιο αναλυτών του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's θα φτάσει στην Αθήνα σήμερα, δηλαδή την ίδια μέρα που ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κηρύττει με ομιλία του στο Ζάππειο την έναρξη εθνικού διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να πετύχει την κοινωνική ειρήνη που είναι απαραίτητη προκείμενου να καρποφορήσουν τα μέτρα που προωθεί. Το ερώτημα που ανακύπτει, λοιπόν, είναι αν και σε ποιο βαθμό έχει τη δυνατότητα ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του να προωθήσουν πολιτικές ήπιας διεξόδου από την κρίση, την ίδια στιγμή που οι αγορές (οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας) και οι Εταίροι (Γερμανία, Ευρωπαική κεντρική Τράπεζα)