Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

«Οκτώβριος 2008 Μήνας Φωτογραφίας» από τη Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

-
Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς μας έστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου σχετικά με νέες εκθέσεις που διοργανώνει στον ισόγειο χώρου του Νερόμυλου.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς φαίνεται ότι είναι ανεξάντλητη και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στην πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης. Οι εκθέσεις που κατά καιρούς επισκεφθήκαμε ήταν εξαιρετικές.

Αξίζει η επίσκεψη σε όλες τις εκθέσεις, θα έχετε φυσικά την ευκαιρία να συζητήσετε με τους συμμετέχοντες.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οκτώβριος Μήνας Φωτογραφίας 2008»
Ισόγεια αίθουσα Νερόμυλου , Πηγές Κρύας, Λιβαδειά.
Διάρκεια: Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 έως Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008
Ώρες επισκέψεως για το κοινό: Τετάρτη έως Κυριακή 6:30μ.μ. – 9.00μ.μ.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008 στις 19.30

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, διοργανώνουν εκθέσεις φωτογραφίας, με την επωνυμία «ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΜΗΝΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2008».

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, στην ισόγεια αίθουσα του «ΝΕΡΟΜΥΛΟΥ» στην περιοχή της Κρύας στη Λιβαδειά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
  1. Ομαδική έκθεση των μελών της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, με θέμα:
    «ΜΟΛΥΝΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ». Διάρκεια έκθεσης 8 ως 12/10/2008
  2. Ατομική έκθεση του Λουκά Λίλιου, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, με θέμα: «Νέα Υόρκη». Διάρκεια έκθεσης 15 ως 19/10/2008
  3. Ατομική έκθεση του Γιάννη Βελούδιου, μέλους της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, με θέμα: «Στιγμές που χορεύουν στο Φως». Διάρκεια έκθεσης 22 ως 26/10/2008
  4. Ομαδική έκθεση μελών των Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας , με ελεύθερο θέμα. Διάρκεια έκθεσης 29/10 ως 2/11/2008
  5. Ατομική έκθεση του Βασιλείου Κατόπη, με ελεύθερο θέμα. Διάρκεια έκθεσης 5 ως 9/11/2008

Οργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας
Επιμέλεια Εκθέσεων: Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς, Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς), Τ.Κ. 32100 – Λιβαδειά, τηλ.: 6978 804134, E-mail: mail@fotolesxi-livadias.gr, Χορηγοί Επικοινωνίας: Σείριος 95,8 FM


Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς
------Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ ---------------Η Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

Κωνσταντίνος Κοτσώνας -------------Νεκταρία Κοβάνη

Ο Πολεμιστής του ουράνιου τόξου στον Κορινθιακό Κόλπο!

-
Το Rainbow Warrior ενάντια στον λιθάνθρακα! Το ιστορικό πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior θα ταξιδεύει στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής περιοδείας της Greenpeace κατά του λιθάνθρακα. Κατά την παραμονή του στην περιοχή, το ιστορικό πλοίο της οργάνωσης σε συνεργασία με τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον θα αναδείξουν το πρόβλημα μέσα από μια σειρά κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Η Greenpeace επισκέπτεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την περιοχή του Κορινθιακού, σε μία προσπάθεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα που μαστίζεται από την ρύπανση. Δυστυχώς, ο Κορινθιακός Κόλπος αντιμετωπίζει νέες απειλές, την κατασκευή λιθανθρακικών μονάδων και την υπερσυγκέντρωση μονάδων φυσικού αερίου, που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την περιοχή.
Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με την τοπική κοινωνία μία Ενεργειακή Επανάσταση για τη σωτηρία του Κορινθιακού. Η δράση μας κατά του λιθάνθρακα είναι το πρώτο βήμα.


Από τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον:

Η πρόσκληση της Greenpeace αναφέρει: "Σας καλούμε λοιπόν την Τετάρτη 1/10/2008 στο λιμάνι της Αντίκυρας και ώρες 16.00-20.00, (UPDATE: σύμφωνα με την Greenpeace θα γίνει στην Κόρινθο την Πέμπτη 2/10/2008, λόγω αδυναμίας του Rainbow Warrior να δέσει στην Αντίκυρα) να έρθετε και να γνωρίσετε τη Greenpeace και να μάθετε για το μεγάλο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών. Στο χώρο του λιμανιού, κοντά στο φάρο, θα έχει στηθεί μία έκθεση για το κοινό που θα αφορά τις κλιματικές αλλαγές, καθώς και ένα μεγάλο πανό για να ζωγραφίσουν τα παιδιά το δικό τους μήνυμα για έναν πιο πράσινο και ειρηνικό πλανήτη.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και να σας γνωρίσουμε! Greenpeace"


Κάντε κλίκ και υπογράψτε τις εκκλήσεις της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και της Greenpeace

UPDATE: Οι ακτιβιστές της Greenpeace και το πλήρωμα του Rainbow Warrior, σήμερα το πρωί, γέμισαν με διακόσιους σταυρούς το θαλάσσιο χώρο του κόλπου της Αντίκυρας. Ακριβώς εκεί που λειτουργεί το Αλουμίνιο της Ελλάδος και ταυτόχρονα ο χώρος που έχει μελετηθεί να κατασκευαστεί λιθανθρακικός σταθμός. Αυτή η συμβολική δράση φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να προωθήσει την θέση της οργάνωσης για δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στον Κορινθιακό.

Σύντομα θα έχουμε συνέντευξη από αρμόδιο της Greenpeace.
-

Έριν Μπρόκοβιτς για Ασωπό: Η περίπτωση της Ελλάδας είναι η πιο σοβαρή

-
Ο λόγος για την Έριν Μπρόκοβιτς που με τις δηλώσεις της δίνει διεθνή διάσταση στην μόλυνση των υδάτων του Ασωπού με εξασθενές χρώμιο.

Και καλά κάνει, η μόλυνση του Ασωπού δεν είναι μόνο ένα τοπικό πρόβλημα. Κινδυνεύει άμεσα η υγεία των κατοίκων αλλά όχι μόνο. Η μόλυνση του Ασωπού είναι σοβαρή και σαν τέτοια δεν γνωρίζει σύνορα, εξάγεται ποικιλοτρόπως. Ήδη το νερό είναι ακατάλληλο για άρδευση από Οινόφυτα ως Ωρωπό.

Η μόλυνση του Ασωπού πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την πολιτεία και επιτέλους να σταματήσει αυτούς που στο βωμό του χρήματος, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και όχι μόνο.

Η μόλυνση συνεχίζεται παρά τα υποτιθέμενα μέτρα, παρά τα χάρτινα πρόστιμα και τους γελοίους ελέγχους. Οι μετρήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ διαψεύδονται από τον Τομέα Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μετρήσεις του Πανεπιστημίου αποδεικνύουν ότι η ρύπανση στην περιοχή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Οι γνωστοί «μολυντές» συνεχίζουν το έργο τους για να φτιάξουν την τεράστια τοξική χαβούζα που σιγοαδειάζει σε χωράφια και Αιγαίο.

«Σούπερ μόλυνση στον Ασωπό» Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Η Έριν Μπρόκοβιτς διεθνοποιεί το περιβαλλοντικό έγκλημα που συνεχίζεται

«Στην Ελλάδα, η μόλυνση από εξασθενές χρώμιο στα νερά του Ασωπού είναι τεράστια, με συγκεντρώσεις της τοξικής ουσίας 10 φορές μεγαλύτερες από αυτές που κατεγράφησαν στην πρώτη μου υπόθεση στο Χίνκλεϊ της Νότιας Καλιφόρνιας. Το ποτάμι εκεί, αν είναι δυνατόν, έχει χρώμα μοβ! Γι΄ αυτό θα δώσουμε ακόμη πιο σκληρό αγώνα».


Η Έριν Μπρόκοβιτς έγινε γνωστή από την υπόθεση του εξασθενούς χρωμίου στο Χίνκλεϊ αλλά κυρίως μέσα από την κινηματογραφική ταινία, με θέμα τη ζωή και τη δράση της.
Σε προχθεσινή συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τhe Guardian», αναφέρθηκε στην περίπτωση των Οινοφύτων. Την περασμένη εβδομάδα η κ. Μπρόκοβιτς, νομικός σύμβουλος δύο μεγάλων δικηγορικών εταιρειών, ειδική σε περιβαλλοντικά θέματα, βρισκόταν στην Ιρλανδία για διαλέξεις. «Αγωνίζομαι για δύο ευρωπαϊκές υποθέσεις μόλυνσης των υδάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα. Λαμβάνω καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα από ανθρώπους που ζουν κοντά σε υδάτινες περιοχές με εξασθενές χρώμιο: από την ιρλανδική πόλη Κορκ ή την Ιταλία. Ωστόσο, η περίπτωση της Ελλάδας είναι η πιο σοβαρή», τόνισε στη συνέντευξη.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» έναν χρόνο πριν (22 Αυγούστου 2007), όταν είχε γίνει γνωστή η υπόθεση των Οινοφύτων, η κ. Μπρόκοβιτς επεσήμανε την επιτακτική ανάγκη να λάβει μέτρα η ελληνική κυβέρνηση καθώς πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα. «Αυτό που κινδυνεύει είναι η υγεία των κατοίκων. Δεν πρέπει να το αφήσουν να περάσει έτσι», δήλωνε.

Η πρόσφατη έρευνα όμως στα νερά του Ασωπού, που πραγματοποιήθηκε από τον Τομέα Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αποδεικνύει ότι η ρύπανση στην περιοχή συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, διαψεύδοντας έτσι τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ για μη ανίχνευση της τοξικής ουσίας στο νερό. Κατεγράφησαν συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου έως και 148 μικρογραμμάρια ανά λίτρο, από τα οποία, σύμφωνα με τους υπευθύνους της έρευνας, τα 100 μικρογραμμάρια καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα. Παράλληλα, οι μεγάλες συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων καθιστούν το νερό του Ασωπού- από τα Οινόφυτα έως τον Ωρωπό- ακατάλληλο για άρδευση.

Το εξασθενές χρώμιο σκοτώνει και αφορά όλους!!!

Συλλογή Υπογραφών για τον Ασωπό: http://www.petitiononline.com/asopoSOS/petition.html
Δείτε επίσης: Assopos SOS
-