Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Πολεμιστής του ουράνιου τόξου στον Κορινθιακό Κόλπο!

-
Το Rainbow Warrior ενάντια στον λιθάνθρακα! Το ιστορικό πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior θα ταξιδεύει στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής περιοδείας της Greenpeace κατά του λιθάνθρακα. Κατά την παραμονή του στην περιοχή, το ιστορικό πλοίο της οργάνωσης σε συνεργασία με τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον θα αναδείξουν το πρόβλημα μέσα από μια σειρά κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Η Greenpeace επισκέπτεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την περιοχή του Κορινθιακού, σε μία προσπάθεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για αυτό το ευαίσθητο οικοσύστημα που μαστίζεται από την ρύπανση. Δυστυχώς, ο Κορινθιακός Κόλπος αντιμετωπίζει νέες απειλές, την κατασκευή λιθανθρακικών μονάδων και την υπερσυγκέντρωση μονάδων φυσικού αερίου, που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την περιοχή.
Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε με την τοπική κοινωνία μία Ενεργειακή Επανάσταση για τη σωτηρία του Κορινθιακού. Η δράση μας κατά του λιθάνθρακα είναι το πρώτο βήμα.


Από τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον:

Η πρόσκληση της Greenpeace αναφέρει: "Σας καλούμε λοιπόν την Τετάρτη 1/10/2008 στο λιμάνι της Αντίκυρας και ώρες 16.00-20.00, (UPDATE: σύμφωνα με την Greenpeace θα γίνει στην Κόρινθο την Πέμπτη 2/10/2008, λόγω αδυναμίας του Rainbow Warrior να δέσει στην Αντίκυρα) να έρθετε και να γνωρίσετε τη Greenpeace και να μάθετε για το μεγάλο πρόβλημα των κλιματικών αλλαγών. Στο χώρο του λιμανιού, κοντά στο φάρο, θα έχει στηθεί μία έκθεση για το κοινό που θα αφορά τις κλιματικές αλλαγές, καθώς και ένα μεγάλο πανό για να ζωγραφίσουν τα παιδιά το δικό τους μήνυμα για έναν πιο πράσινο και ειρηνικό πλανήτη.
Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και να σας γνωρίσουμε! Greenpeace"


Κάντε κλίκ και υπογράψτε τις εκκλήσεις της Συμπαράταξης Βοιωτών για το Περιβάλλον και της Greenpeace

UPDATE: Οι ακτιβιστές της Greenpeace και το πλήρωμα του Rainbow Warrior, σήμερα το πρωί, γέμισαν με διακόσιους σταυρούς το θαλάσσιο χώρο του κόλπου της Αντίκυρας. Ακριβώς εκεί που λειτουργεί το Αλουμίνιο της Ελλάδος και ταυτόχρονα ο χώρος που έχει μελετηθεί να κατασκευαστεί λιθανθρακικός σταθμός. Αυτή η συμβολική δράση φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να προωθήσει την θέση της οργάνωσης για δημιουργία θαλάσσιου καταφυγίου στον Κορινθιακό.

Σύντομα θα έχουμε συνέντευξη από αρμόδιο της Greenpeace.
-

2 σχόλια:

Μαρία είπε...

καλό μπλόκινγκ...! (ελληνοαγγλιστί)Ιδιαιτερα οργανωμενο μπλογκ Μπραβο, μπραβο... αντιθετα από το δικό μου τρελοκομείο...καλή συνεχεια...!

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Ευχαριστούμε e-efimerida! Μη στεναχωριέσαι! Σύμφωνα με τους αναγνώστες και συνεργάτες μας αυτή η πόλη κινείται από τους λιγοστούς «τρελούς» της. Άρα το μπλόγκ σου είναι φιλόξενο. :-) Ας περιμένουμε λίγο, καινούργιοι είμαστε ακόμα, δεν ξέρουμε πόσο θα αντέξουμε την οργάνωση.