Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ομάδα ανάγνωσης για παιδιά από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς πέρα από τις ομάδες ανάγνωσης για ενήλικους που λειτουργούν αρκετό καιρό, δημιουργεί δυο νέες ομάδες για παιδιά του Δημοτικού. Συγχαρητήρια σε όσους σκέφτηκαν να μυήσουν στον κόσμο του βιβλίου τα παιδιά. Το βιβλίο είναι αναντικατάστατο μέσο εκπαίδευσης. Η ηλικία που επιλέχθηκε είναι ιδανική, αν λάβουμε υπόψη ότι ο καταιγισμός των ερεθισμάτων του ψηφιακού κόσμου και της τεχνολογίας απομακρύνουν τα παιδιά από τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Όπως πληροφορηθήκαμε ήδη έχουν ενδιαφερθεί είκοσι πέντε παιδιά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το καλό βιβλίο είναι ένας όμορφος κόσμος, μια πηγή γνώσεων και ένα μέσο καλλιέργειας της σκέψης, του συναισθήματος και της φαντασίας. Η ανάγνωσή του αποτελεί μια ελκυστική περιπέτεια.

Έτσι φέτος στη Βιβλιοθήκη πρόκειται να λειτουργήσουν δύο ομάδες ανάγνωσης. Οι ομάδες αποτελούνται από μαθητές Α’ και Β’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων.

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και διάφορες βιωματικές δραστηριότητες θα μάθουν να διαλέγουν το καλό βιβλίο, να το απολαμβάνουν αλλά και να το κρίνουν.

Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης κάθε 15 μέρες.
Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η εκπαιδευτικός κ. Χαρά Χαρχαρίδου.
-

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

είναι όμορφο που κάποιοι σκέφτονται τα παιδιά σαν προσωπικότητες και όχι σαν μηχανές αποθήκευσης αποστειρωμένης γνώσης. εκτός από το μυαλό πρέπει να τραφεί και η φαντασία