Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών


16 ημέρες ακτιβισμού ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Στείλτε ένα μήνυμα σε ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο

Οι 16 ημέρες ακτιβισμού ενάντια στη βία κατά των γυναικών είναι μια παγκόσμια καμπάνια που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων κάθε χρόνο το Νοέμβριο. Οι 16 ημέρες ξεκινούν στις 25 Νοεμβρίου , Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και διαρκούν ως τις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να δείξουν συμβολικά πως η βία κατά των γυναικών είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Φέτος, καλούμε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο - και στην Ελλάδα - να στείλουν το δικό τους γράμμα συμπαράστασης σε γυναίκες ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο που διώκονται για τις πεποιθήσεις τους ή για τον αγώνα τους για ισότητα, ασφάλεια, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη.
Στείλτε μια καρτ-ποστάλ με ένα μήνυμα συμπαράστασης ή ένα γράμμα διαμαρτυρίας για τις υποθέσεις των γυναικών υπερασπιστριών για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Κονγκό, την Αρμενία, το Νεπάλ, τη Νικαράγουα, το Ιράν, το Μεξικό.
Ελάτε να μας συναντήσετε στη Αθήνα, στα Ιωάννινα και στη Κομοτηνή και συμμετάσχετε στη δράση μας

Παρακάτω όλο το σχετικό Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στείλτε ένα μήνυμα σε ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο

21 Νοεμβρίου 2008

Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Διεθνής Αμνηστία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στον πεζόδρομο της Κοραή (μετρό Πανεπιστήμιο) από τις 11.00 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ. Στόχος της δράσης θα είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μηνύματα συμπαράστασης προς γυναίκες υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο.

Οι εθελοντές της Διεθνούς Αμνηστίας θα ενημερώνουν το κοινό για 6 ατομικές υποθέσεις γυναικών από το Νεπάλ, τη ΛΔ Κονγκό, την Αρμενία, το Μεξικό, το Ιράν και τη Νικαράγουα που διώκονται για τις πεποιθήσεις τους ή για τον αγώνα τους για ισότητα, ασφάλεια, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη. Ο κόσμος θα καλείται να υπογράψει μια κάρτα διαμαρτυρίας προς τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών αλλά και να στείλει στις ίδιες τις υπερασπίστριες μια καρτ-ποστάλ με ένα μήνυμα συμπαράστασης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των 16 ημερών ακτιβισμού της Διεθνούς Αμνηστίας ενάντια στη βία κατά των γυναικών, που ξεκινούν στις 25 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και ολοκληρώνονται στις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με στόχο να καταδειχθεί πως η βία κατά των γυναικών είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει την έκκληση του ταμείου του ΟΗΕ, UNIFEM, για παγκόσμια δράση προς τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και χρηματοδότηση σχετικών προγραμμάτων. Περισσότεροι από 930.000 άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει την ηλεκτρονική έκκληση στο http://www.saynotoviolence.org/ και ο στόχος είναι οι υπογράφοντες να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο έως τις 25 Νοεμβρίου 2008.

Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις:
Στα Ιωάννινα, η τοπική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου και ώρα 8 μμ. στο καφέ μπαρ ΑΜΑΛΘΕΙΑ (πεζόδρομος Καλάρη 24) εκδήλωση ενημέρωσης και συλλογής επιστολών συμπαράστασης στις γυναίκες υπερασπίστριες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην Κομοτηνή η τοπική ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας θα λάβει μέρος σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμο και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης για τα δικαιώματα της γυναίκας το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ενώ από τις 25 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκεια και των 16 ημερών ακτιβισμού οι εθελοντές της ομάδας θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της πόλης και στο φουαγιέ της Νομικής Σχολής, όπου θα συλλέ­γουν τις επιστολές συμπαράστασης για τις υπερασπίστριες ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Δράσης του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Μάρω Πανταζίδου, τηλ. 210 3600628 (εσωτ. 42).

Διεθνής Αμνηστία

Σημείωση Blog Team:

Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα ανθρώπων που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αναγνωρίζονται διεθνώς. Δεν δέχεται οικονομική ενίσχυση από κυβερνητικούς και διακυβερνητικούς οργανισμούς. Στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση των μελών της για να παραμένει αμερόληπτη στο έργο της. Ασχολείται με όλο σχεδόν το φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: