Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

15 μέρες διορία για την απομάκρυνση του καρκινογόνου αμιάντου από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

Η ανίχνευση αμιάντου σε δομικά υλικά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς έχει προκαλέσει φόβο και αναστάτωση στους γονείς και μαθητές. Το καρκινογόνο υλικό ανιχνεύθηκε στα πλακάκια και επιβεβαιώθηκε μετά από έλεγχο του ΟΣΚ. Η Νομαρχία είναι ενήμερη και έχει δεσμευτεί ότι θα προωθήσει την χρηματοδότηση. Ωστόσο ακόμα δεν έχει δεσμευτεί για την για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου μετά από συνεδρίαση έδωσε μια τελευταία διορία 15 ημερών για την απομάκρυνση των πλακιδίων και αντικατάστασή τους με νέα ακίνδυνα υλικά. Στη συνεδρίαση του συλλόγου παρευρέθηκε ο αντινομάρχης Δ. Νταλιάνης που διαβεβαίωσε ότι η νομαρχία εξασφάλισε την χρηματοδότηση αλλά και πάλι δεν δεσμεύτηκε χρονικά για την υλοποίηση. Οι γονείς δίκαια εξαγριώθηκαν με την κωλυσιεργία της νομαρχίας και αποφάσισαν να δώσουν μια τελευταία διορία 15 ημερών για την πλήρη υλοποίηση, διαφορετικά θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Επίσης εκκρεμεί και αίτημα του συλλόγου προς τον Δημόκριτο για έλεγχο όλων των δομικών υλικών για αμίαντο.

Φυσικά ο αμίαντος είναι σοβαρό πρόβλημα, όμως υπάρχουν και άλλα προβλήματα που εκκρεμούν και μάλιστα από το 1981!!! Έχει ζητηθεί η αλλαγή των παραθύρων των αιθουσών, που μπάζουν νερά και κρύο, χωρίς όμως ποτέ να ενδιαφερθεί κανείς.

Κύριε Περγαντά υλοποιήστε τις δεσμεύσεις σας άμεσα, χωρίς δικαιολογίες και καθυστερήσεις!!!

Θυμηθείτε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς και την απίστευτη δράση του μέσα από το εξαιρετικό blog Μίδεια που αποτελεί παράδειγμα και κόσμημα για τον βοιωτικό διαδικτυακό κόσμο. Θα βρείτε εξαιρετικές εργασίες.

1 σχόλιο:

Συμπαράταξη Bοιωτών για το Περιβάλλον είπε...

Είναι ντροπή τα σχολεία μας να είναι σε τόσο κακή κατάσταση. Βάλαμε λινκ και μεις με την ανάρτησή σας.