Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Φιλαρμονικές στα Τροφώνια 2008

Την Κυριακή στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Τροφώνια 2008» παρακολουθήσαμε το φεστιβάλ φιλαρμονικών. Στην εκδήλωση συμετείχαν οι παρακάτω φιλαρμονικές:

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αταλάντης
Η δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αταλάντης ιδρύθηκε το 1936. Σήμερα διευθύνεται από τον αρχιμουσικό κο Κωνσταντίνο Μπότσικα. Απαρτίζεται από 30 μέλη και είναι αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας. Έπαιξαν ελληνικά και ξένα κομμάτια.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Νέας Αγχιάλου
Έχει περίπου τριάντα χρόνια ιστορίας και διευθύνεται από τον αρχιμουσικό κο Γιώργο Λαρυγγάκη. Έπαιξαν Μαρκόπουλο, Θεοδωράκη, Χατζιδάκη και Mancini.

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λιβαδειάς
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 1898. Τα τελευταία 6 χρόνια διευθύνεται από τον αρχιμουσικό κο Γιώργο Κοσμίδη. Έπαιξαν Χατζιδάκη, Λοίζο και Johanne Brahms.

Μια ωραία ζεστή κυριακάτικη εκδήλωση. Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία του γνωστού DJ της περιοχής μας Γιώργου Λάιου που μας μετέφερε χρήσιμα σχόλια και πληροφορίες για τις ορχήστρες και τα μουσικά κομμάτια. Δεν θα έχανα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για τις ποικίλες και εξαιρετικές μουσικές που έχουμε ακούσει στην πολυετή καριέρα του στα καταστήματα της περιοχής μας.

3 σχόλια:

ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ είπε...

η φιλαρμονική λιβαδειάς είναι εξαίσια. τη γνωρίζω απο διάφορε εκδηλώσεις και παρελάσεις που έχει τύχη να βρίσκομαι. Και πιο πολυ μου αρέσει στον επιτάφειο. Πάντα με συγκινει. Αυτο το σαββατοκύριακο τι εκδηλώσεις θα έχει γιατί μάλλον θα βρίσκομαι εκει με καλή παρέα.

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Περιμένω ένα δελτίο τύπου για το "γέφυρες πολιτισμού" το ΣΚ. Αυτό που μου περιέγραψαν είναι εντυπωσιακό. Μάλλον θα έχουμε δυο εξαιρετικές εκδηλώσεις.

Μόλις πάρω το δελτίο θα το "ανεβάσω"

Ανώνυμος είπε...

Να πείτε και για τη γιορτή πέστροφας στις Πηγές Χαρίτων στον Ορχομενό.