Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Oι encardia στα Τροφώνια 2008

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Τροφώνια 2008", σήμερα Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας, μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση με το συγκρότημα encardia.

Οι encardia είναι ένα συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της κάτω Ιταλίας. Ταραντέλες, νανουρίσματα, τραγούδια του έρωτα, του γάμου και της νοσταλγίας, αγροτικά κι εργατικά τραγούδια, που προέρχονται κυρίως από τη νότια Ιταλία. Τραγούδια σε τοπικές διαλέκτους, ελληνόφωνα (τα γνωστά «Grico») αλλά και αρβανίτικα. Ιδρύθηκαν τα 2004 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από εκατόν εβδομήντα ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Ιταλία, Νότια Γαλία και Κύπρο.

Έχουν εκδώσει δύο δίσκους το "agapi mou fidella" το 2004 με την συμμετοχή των Αργύρη Μπακιρτζή, Νίκου Πορτοκάλογλου, Ettore Castagna, © 2004 μελωδικό καράβι και το "παραμύθι της ταραντούλας" το 2007 με την συμμετοχή των Giovanni Avantaggiato, Roberto & Emmanuele Ricci, © 2007 μελωδικό καράβι.

Έχουν συνεργαστεί δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπρόσωπους της κάτω ιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, Cinzia Vilani, E. Castagna, τα συγκροτήματα ghetonia, mala lingua, κ.α.) και με Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Αργύρης Μπακιρτζής, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαίδης, Βασίλης Λέκκας, Χρ. Τσιαμούλης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Ξυδάκης, συμφωνική ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, κ.α.
Το συγκρότημα αποτελούν, ο Κώστας Κωνσταντάτος (μαντολίνο, ταμπορέλλο, νταούλι, βιολί), ο Βαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, ταμπορέλλο), Αναστασία Δουλφή (τραγούδι), Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, ταμπορέλλο), Δημήτρης Τσεκούρας (κόντρα μπάσο). Η Γιάννα Χαμαλέλη και η Κωνσταντίνα Καλκάνη αποτελούν το χορευτικό ντουέτο ballo del mare, αναπόσπαστο κομμάτι του συγκροτήματος. Συχνά σε συναυλίες συμμετέχει ο Κώστας Μπουρόπουλος (κιθάρα, ταμπορέλλο).
Όλο σχεδόν το συγκρότημα τραγουδά και παίζει ταμπορέλλο. Οι encardia δημιουργούν πότε ζεστή και πότε εκρηκτική ατμόσφαιρα με χορό, τραγούδι και σίγουρα πολύ κέφι επί σκηνής.

Μη το χάσετε!!!!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

να σου πω κάτι. αν αυτή τη δουλειά στην οποία επιδίδεσαι - πιθανως από βίτσιο - την έκαναν οι οργανωτες της συναυλίας και γενικότερα των Τροφωνίων μάλλον θα έδιναν το έναυσμα και σε άλλους να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις. δυστυχώς αυτό δεν γίνεται έτσι μην απορήσεις που το βράδυ θα δείς πάλι τους ίδιους θεατές. άψογη δουλειά πάντως έκανες...

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Προς το παρόν δεν θα κριτικάρω. Για τα Τροφώνια θα τοποθετηθούμε στο τέλος των εκδηλώσεων με εκτενές άρθρο. Υποσχόμαστε ότι μέσα από αυτό το blog θα υπάρξει σοβαρή προσπάθεια για την πολιτιστική κίνηση της πόλης. Είσαι ευπρόσδεκτος να συνεισφέρεις.