Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

MISUSE και LUDMILA στα Τροφώνια 2008

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Τροφώνια 2008", το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στο Aνοιχτό Θέατρο της Κρύας μπορείτε να παρακολουθήσετε συναυλία από δυο εξαιρετικά post rock συγκροτήματα ελληνικής σκηνής τους MISUSE και LUDMILA.

Οι misuse ανήκουν στον χώρο του post-heavy rock με ιδιαίτερο κιθαριστικό ήχο που εμπλουτίζεται με βιολί, βιόλα, τσέλο, πιάνο Ηammond organ, τσελέστα, βιμπράφωνο κι ένα εξαιρετικό vintage Oberheim synth.

Σχηματίστηκαν το 2001 και από τότε έχουν δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις. Οι Mogwai τους επέλεξαν σαν support act στην συναυλία που έδωσαν στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2003. Έκτοτε άνοιξαν συναυλίες για 11th Dreamday (2006), Crippled Black Phoenix (2007), με αποκορύφωμα το πρόσφατο opening act στη συναυλία των A Silver Mt Zion στο ΚΥΤΤΑΡΟ στις 30 Μαρτίου.

Τον Μάιο έγινε η παρουσίαση του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους (misuse από την Spinaloga Records) στο ΚΥΤΤΑΡΟ, ένα εκρηκτικό ντεμπούτο που οι φίλοι του συγκροτήματος περίμεναν εδώ και καιρό.

Πριν την ηχογράφηση του ντεμπούτου τους συμμετείχαν σε 4 συνολικά συλλογές: Mad Athens Presents Pop Scene 01 (Rubber), Civil Cinder Regalia Vol. 1 (Tobruk records), In the Junkyard Vol. 1 (Spinalonga records), In the Junkyard Vol. 3 (Spinalonga records).

Τους Misuse αποτελούν οι: Δημήτρης Πατσαρός (κιθάρα), Τίτος Μοσχάκης (κιθάρα), Κώστας Στεργίου (πληκτροφόρα, τσελέστα, βιμπράφωνο), Σταύρος Μαραγκός (μπάσο) και Nid (ντραμς).

Οι LUDMILA σχηματίστηκαν στην Αθήνα τον Μάιο του 2002. Ο ήχος των LUDMILA χαρακτηρίζεται από δυνατά καθαριστικά riffs που ξεπετάγονται μέσα από σταθερά ρυθμικά κομμάτια με μελωδικά αλλά δυναμικά φωνητικά. Οι Ludmila ετοιμάζονται για το πρώτο άλμπουμ τους.

Το συγκρότημα αποτελούν οι: Φλώρα Ιωαννίδη, Γιώργος Αποστόλου (ντράμς) Χ μέλη των MAKE BELIEVE, Σπύρος Καμινάρας (κιθάρα), Παντελής Κούρταλης (μπάσο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: