Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Κύκλος διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη "Εικόνες καθημερινής οικειότητας"

-
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για τρίτη συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεων του Πλάτωνα Ριβέλλη για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο με τίτλο «Εικόνες καθημερινής οικειότητας: όταν ο κινηματογραφικός και ο φωτογραφικός φακός εστιάζουν πάνω στην πιο απλή οικογενειακή καθημερινότητα».
Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη του Οκτωβρίου (1, 8, 15, 22, & 29/10/2008) στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος, Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Μέσα από προβολή κινηματογραφικών αποσπασμάτων και φωτογραφιών από το έργο των σκηνοθετών Ettore Scola, Pupi Avati, Nanni Moretti, Yasujiro Ozu, John Cassavetes, και των φωτογράφων Jacques-Henri Lartigue, Sally Mann, Roy De Carava, Ralph Eugene Meatyard, Nan Goldin, Nicholas Nixon, Jenny De Vasson, Denis Roche, Bernard Plossu, Tina Barney, ο Πλάτων Ριβέλλης θα επιχειρήσει να αναδείξει πώς ακόμα και στον πιο πεζό καθημερινό χώρο ο σημαντικός καλλιτέχνης βρίσκει τον τρόπο να εκφραστεί με τον πιο ιδιαίτερο, προσωπικό του τόνο.

Κόστος συμμετοχής: 20€ για το σύνολο των διαλέξεων & 6€ για κάθε μεμονωμένη διάλεξη, (δυνατότητα 15 έγγραφων μόνο την ημέρα της διάλεξης, περιορισμένη διαθεσιμότητα)
Πληροφορίες: 210 3680052 & 210 3680047
-
Πέρσι ήμασταν από τους τυχερούς που παρακολουθήσαμε κάποιες από τις διαλέξεις του. Όσοι ενδιαφέρεστε για την φωτογραφία αξίζει να παρακολουθήσετε τον εξαιρετικό Ριβέλλη και τον ιδιαίτερα ευχάριστο και απλό τρόπο που παρουσιάζει τα θέματά του.

Όπως μας πληροφόρησαν υπάρχουν ακόμα κάποιες κενές θέσεις. Όσοι ενδιαφέρεστε βιαστείτε.
-

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι μαγικό το πως μέσα στην αίθουσα είναι όλα ασπρόμαυρα, οι φωτογραφίες, οι ταινίες ακόμα και τα λόγια του κι όμως όταν τελειώσει η διάλεξη και βγεις έξω νιώθεις πως είσαι πολύχρωμος, ψηλότερος και πιο ελαφρύς.
όταν βγήκα στο δρόμο μετά την πρώτη διάλεξη που άκουσα, νόμιζα πως άρχισα να αιωρούμε πάνω από μια πολύχρωμη και ω! του θαύματος υπέροχη πόλη...

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Iceshimmer πάντα με ποιητική διάθεση!!!
Όμως δεν υπερβάλλεις. Μακάρι να μπορούσα να το εξωτερικεύσω με τον ίδιο τρόπο