Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ - ENCARDIA ΟΙΣΤΡΟΝ & ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΥΡΑΧΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ - ENCARDIA
ΟΙΣΤΡΟΝ & ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΥΡΑΧΟΣ
Νάνα Μπινοπούλου: ερμηνεία

Η παράσταση - έκπληξη της περασμένης άνοιξης συνεχίζεται αυτό το χειμώνα στο Μετρό!
Από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα, ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης συναντά ξανά τα συγκροτήματα Encardia και Οίστρον καθώς και μία παρέα εκλεκτών μουσικών και ερμηνευτών, μεταφέροντας στη σκηνή του Μετρό μία ξεχωριστή μουσική γιορτή. Η μουσική παράσταση που απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες καλλιτεχνικές προτάσεις και αγκαλιάστηκε από το κοινό για το σύντομα διάστημα που παρουσιάστηκε, μπορούσε και όφειλε να συνεχιστεί.

Έτσι λοιπόν από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στη σκηνή του Μετρό, οι Encardia ευθυμούν, χορεύουν και ανασυνθέτουν με ελαφράδα μουσικές και τραγούδια ελληνόφωνα της Κάτω Ιταλίας που διαπλέκονται με τη μουσική και

τα τραγούδια από τη “Βενετσιάνα” του Νίκου Ξυδάκη και του Θοδωρή Γκόνη.

Το κουαρτέτο “Οίστρον” αρχίζοντας από συνθέσεις του Νίκου Πλατύραχου ταξιδεύει σε μουσικές από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο και διασκευάζει τραγούδια από τη “Σαπφώ” και το “Γρήγορα η ώρα πέρασε” του Νίκου Ξυδάκη.

Μαζί με το Νίκο Πλατύραχο στο πιάνο, η Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο, ο Τάσος Μισυρλής στο βιολοντσέλο και ο Μιχάλης Κονταξάκης στην κιθάρα είναι οι εξαίρετοι μουσικοί που αποτελούν το κουαρτέτο “Οίστρον”. Τη μουσική αυτή “συνεργεία” ολοκληρώνει ο Πάνος Δημητρακόπουλος με το κανονάκι του, που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Νίκο Μέρμηγκα στο ούτι και το λαούτο και τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά, αφυπνίζοντας μυστηριακές συμπτώσεις της μουσικής της Ανατολής με γνώριμα λαϊκά τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη από τη φωνή της Νάνας Μπινοπούλου, με τη συνενοχή της Αναστασίας Δουλφή και των Encardia.

Μια μουσική συνάντηση εκλεκτική και γενναιόδωρη, όπου το τέλος της βραδιάς βρίσκει κοινό, μουσικούς και ερμηνευτές να χορεύουν και να τραγουδούν σε μια αβίαστη, αυθόρμητη μουσική γιορτή.

Από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στο ΜΕΤΡΟ

ΜΕΤΡΟ Γκύζη 47 και Κάλβου, τηλ: 210 6461980, 210 6439089
Ώρα έναρξης: 21:30 Τιμή εισόδου: 15€

PROSPERO Πολιτιστικές Διοργανώσεις
ΑΡΧΕΛΑΟΥ 4 -ΤΚ 11635 – ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ:210 7258901/210 7298667-8
http://www.prospero.com.gr/

Για τον Ξυδάκη τα λόγια περιττεύουν. Τους encardia τους παρακολουθήσαμε στην εξαιρετική παράσταση στο θεατράκι της πόλης μας Oι encardia στα Τροφώνια 2008. Την άποψή μας την γράψαμε εδώ: Η εξαιρετική παράσταση των encardia!!!
Ευχαριστώ την Iceshimmer για το δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: