Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Διαμαρτυρία Δήμων Χαιρώνειας και Δαύλειας σε Καραμανλή, Σαμαρά και Πρώτο Θέμα

Οι δήμοι Χαιρώνειας και Δαύλειας σε μια γρήγορη ανταπόκριση στα όσα εξωφρενικά συμβαίνουν στην περιοχή μας σχετικά με την εγκατάσταση θερμοηλεκτρικού σταθμού στην Χαιρώνεια, έστειλε τρείς επιστολές.

Η πρώτη επιστολή απευθύνεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Η δικαιολογημένη αγανάκτηση που εκφράζεται εξάλλου στην επιστολή, προκλήθηκε από ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας με τίτλο "Ελληνικό case study στην ενέργεια για όλο τον πλανήτη" που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Κυριακής 4 Ιανουαρίου, στο ένθετο business stories. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, καταγγέλλεται ότι διαστρεβλώνει απόλυτα την πραγματικότητα και επικαλείται ανακρίβειες, υπερβολές και υπονοούμενα, επιχειρώντας να συκοφαντήσει τους αγώνες των κατοίκων και υπηρετεί την χειρότερη μορφή δημοσιογραφίας που με «κατασκευασμένα» άρθρα προσπαθεί να εξυπηρετήσει τα συγκεκριμένα συμφέροντα της ΕΝΕL και του ομίλου Κοπελούζου.
Το πιο δόλιο όμως απόσπασμα του δημοσιεύματος χαρακτηρίζεται η άγνωστη στους κατοίκους, υποτιθέμενη δημοσκόπηση στην περιοχή που υιοθετεί ο γράφων για να στηρίξει τα επιχειρήματά του.
Ζητείται η δημοσίευση της επιστολής, η επανόρθωση και η αποκατάσταση της αλήθειας από την εφημερίδα. Ολόκληρη η επιστολή εδώ: Επιστολή διαμαρτυρίας των Δήμων Χαιρώνειας και Δαύλειας στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

Η δεύτερη επιστολή απευθύνεται στον Πρωθυπουργό και κάνει έκκληση για προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να αποτραπεί η κατασκευή της μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή.
Η επιστολή περιγράφει την άδικη και αντιδημοκρατική διαδικασία που οδήγησε το ΚΑΣ στην εντυπωσιακή μεταστροφή του.
Εκφράζει την αγωνία των κατοίκων που εμβρόντητοι βλέπουν να τινάζονται στον αέρα οι προσπάθειες και οι κόποι τους, οι οικονομικοί και ανθρώπινοι πόροι που έχουν επενδυθεί παρακάμπτοντας και αγνοώντας τις απόψεις, τον σχεδιασμό και τα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής.
Η Πολιτεία θεωρείται ανακόλουθη εφόσον επιτρέπει σε μια ιδιωτική επένδυση να ακυρώσει τις δημόσιες επενδύσεις που έχουν γίνει στην περιοχή.
Εκφράζεται η αγανάκτηση των πολιτών από τις μεθοδεύσεις που επί τόσα χρόνια παρακάμπτουν όχι μόνο την εκφρασμένη τοπική βούληση αλλά και την ίδια τη νομιμότητα και έχει οδηγήσει στη σθεναρή απόφαση όλων να αντισταθούν με κάθε τρόπο και να προσπαθήσουν μόνοι τους να περιφρουρήσουν το χώρο και την ιστορική κληρονομιά που αποτελεί παγκόσμια παρακαταθήκη. Ολόκληρη η επιστολή εδώ: Έκκληση των Δήμων Χαιρώνειας και Δαύλειας για προσωπική παρέμβαση Καραμανλή
Η τρίτη επιστολή απευθύνεται στο νέο υπουργό Πολιτισμού κ. Σαμαρά με θέμα "Έκδοση απόφασης για την εγκατάσταση Θερμοηλεκτρικού σταθμού στη Χαιρώνεια Βοιωτίας" από τον οποίο ζητείται συνάντηση πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση, προκειμένου να μεταφερθούν οι απόψεις των κατοίκων. Ολόκληρη η επιστολή εδώ: Έκκληση των Δήμων Χαιρώνειας και Δαύλειας σε Σαμαρά

Εμείς απλά θα σημειώσουμε ότι πρέπει όλοι οι πολιτικοί της περιοχής σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν να ταχθούν στο πλευρό των κατοίκων. Πονηροί είναι οι καιροί, περνάει ο Χειμώνας έρχεται η Άνοιξη, δεν ξέρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: