Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Το όραμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καταρρέει!!!

Το όραμα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καταρρέει. Πέρασαν είκοσι χρόνια από τότε που έσπασε το απόστημα και ξεχύθηκαν στο φως οι εικόνες της φρίκης από το κολαστήριο της Λέρου. Εκτοτε έγιναν βήματα, οι κλειστές πόρτες των ασύλων άνοιξαν και κάποιοι από τους ψυχικά πάσχοντες βρέθηκαν -σε οικοτροφεία, ξενώνες, προστατευόμενα διαμερίσματα- σε πιο ανθρώπινες συνθήκες. Ομως, η αδιαφορία και η αναλγησία που δείχνει γι' αυτούς τους ανθρώπους το κράτος, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οδηγεί το όλο εγχείρημα στο σημείο μηδέν. Ηλεκτροσόκ ... στη μεταρρύθμιση

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με προχειρότητα, απίστευτες δικαιολογίες, στερεότυπες απαντήσεις και ανεφάρμοστες εξαγγελίες "ροκανίζει" το χρόνο. Και πέρασαν τρία χρόνια χωρίς να γίνει τίποτα.

Δείτε ένα μικρό δείγμα στο video: Άνθρωποι και Ποντίκια

Με την ευκαιρία, το Υπουργείο Υγείας δεν απάντησε ποτέ στο γιατί εξέδωσε δελτίο τύπου υποστηρίζοντας ότι "αποφασίστηκε να μην προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε αναστολή χρηματοδότησης της ενδιάμεσης πληρωμής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υγεία-Πρόνοια», αφού έλαβε υπόψην της, την πολιτική και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον τομέα αυτό"....και καταλήγει στο ότι "Η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση θα προχωρήσει, ο χώρος θα εξυγιανθεί και θα απαλλαχθεί πλήρως από τις αμαρτίες του παρελθόντος".

Πληροφορίες εδώ: psi-action

Συγκεντρωμένες οι παραπάνω πληροφορίες στο post: Φτάνει πιά!

Επίσης τα παλαιότερα δημοσιεύματά μας: ψυχική υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: