Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Ε.Ε. : Βουλγαρικές διαμαρτυρίες για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Σε επίσημη διαμαρτυρία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη χθες η βουλγαρική κυβέρνηση, ζητώντας κοινοτική παρέμβαση για το άνοιγμα του ελληνικού οδικού δικτύου από τα μπλόκα των αγροτών. Η Σόφια μετέφερε τη δυσφορία της και στην ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κοινοτικούς αξιωματούχους, η βουλγαρική κυβέρνηση έστειλε χθες δύο επιστολές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η μια από τον υπουργό Μεταφορών κ. Πέταρ Μουταφτσίεφ και η άλλη από το υπουργείο Οικονομικών, στις οποίες κάνουν λόγο για κατάφωρη παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας περί ελεύθερης διακίνησης αγαθών.

Η βουλγαρική κυβέρνηση ζητάει την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να αρθεί ο αποκλεισμός του οδικού δικτύου.

Ερωτηθείς για το θέμα ο εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γκίντερ Φερχόιγκεν, απέφυγε να αναφερθεί επί της ουσίας, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο των επιστολών.

Το θέμα των ελληνικών αγροτικών κινητοποιήσεων εξακολουθεί να παραμένει βασικό θέμα στα βουλγαρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, που εστιάζονται στο κλείσιμο των τελωνείων και στα προβλήματα των μεταφορών.
Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: