Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Απόσταση ΠΑΣΟΚ από τακτικές Τσιφή κατά των ΜΜΕ

Η τακτική του δημάρχου Λιβαδειάς Δημήτρη Τσιφή να στρέφεται κατά των δημοσιογράφων όταν του ασκείται κριτική ανάγκασε τους πολιτικούς της Βοιωτίας να καυτηριάσουν με δηλώσεις τη στάση του.

Με τη στάση του δημάρχου δεν διαφώνησαν μόνο οι επικεφαλής της μειοψηφίας Γιώτα Πούλου, Λουκάς Ανέστης και Νώντας Κοτσικώνας αλλά και συμπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καλιαντάσης και Στέλιος Καλογήρου, που τάχθηκαν όπως ήταν φυσικό υπέρ της ελευθερίας του λόγου.

Εκτός των δημοτικών συμβούλων μειοψηφίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Τόγιας και Βάσω Τσόνογλου, ο αντινομάρχης Δημήτρης Νταλιάνης και ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης, κράτησαν αποστάσεις και καυτηρίασαν την πρακτική του δημάρχου.

Άλλοι καυτηρίασαν με το γάντι, άλλοι επί της αρχής, άλλοι σαφέστατα και με λίγα λόγια. Ξεχωρίζουμε τη δήλωση του αντινομάρχη Δημήτρη Νταλιάνη: «Όλοι μείς οι εκλεγμένοι οφείλουμε να κρίνουμε και να κρινόμαστε αρνητικά ή θετικά και αυτό να είναι το κίνητρο να πάμε παρακάτω. Είναι απαράδεκτο να κατακρίνουμε και πόσο μάλλον να στέλνουμε δημοσιογράφους σε ανώτερα συμβούλια».

Δημοτικές εκλογές έχουμε το 2010 και από ότι φαίνεται ο Δημήτρης Τσιφής χάνει την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ.

10 σχόλια:

Ανδρέας είπε...

Σιγά να μη τον προτείνει το ΠΑΣΟΚ μετά από όσα έχει ...και δεν έχει κάνει

Ανώνυμος είπε...

Το να περιγελάς και να σε περιγελουν δεν ειναι πολιτικη αποψη. Το να αδιαφορεις και να αδιαφορουν είναι ασχημο για την προοδο του τοπου . Η επαρση και η αλλαζονια της εξουσίας σε ανεβάζουν ψηλά αλλά τα πιο επωδυνα χτυπήματα είναι όταν πεφτεις απο εκει ψηλά. Αν το ΠΑΣΟΚ τωρα που ειναι φρεσκο και δυνατό δεν μπορει να εχει ανθρωπους με κυρος στην τοπικη αυτοδιοίκηση γρηγορα θα βρεθει εκει που ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια τα αλλα κόμματα δεν έχουν αποψη για τις συνεχείς διώξεις των δημοσιογράφων στη Λιβαδειά ; Μόνο το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε ;

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Το να περιγελάς και να σε περιγελούν δεν είναι πολιτική. Είναι όμως μια θλιβερή πραγματικότητα στον πολιτικό βίο της χώρας μας. Σηκώνει μεγάλη συζήτηση το τελευταίο.

Από την άλλη οι πολιτικοί, αιρετοί αντιπρόσωποι μας, πρέπει να είναι προσεκτικοί στις ενέργειες και στις δηλώσεις τους γιατί δικαίως θα υποστούν κριτική.

Δεν έχω υπόψη μου αν αντέδρασαν βουλευτές άλλων κομμάτων, αντέδρασαν όμως οι συνδυασμοί της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που υποστηρίζονται από άλλα κόμματα.

Όσο για τις επιλογές του φρέσκου ΠΑΣΟΚ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ίσως έτσι εξηγείται η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ. Αυτή ήταν και η ουσία του δημοσιεύματος.

Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι μακριά, θα δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Και που γνωρίζετε ρε ότι δεν θα τον προτείνει το ΠΑΣΟΚ?

Τα βάλατε τώρα με τον Τσιφή;

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Ανώνυμε 12:48, αν δεν γνωρίζαμε δεν θα γράφαμε. Εξάλλου πολλά blogs και ΜΜΕ αναδημοσίευσαν το άρθρο μας. Δεν βλέπω πουθενά διάψευση από το ΠΑΣΟΚ

Ανώνυμος είπε...

ο Τσιφής τα βαζει με όλους και δεν λογαριάζει κανέναν. Η κριτική δεν σημαίνει απαραίτητα και απαξίωση. Η πολιτική αξία είναι μέγεθος που μετριέται καθημερινά και ο καθένας έχει υποχρέωση να εκφέρει γνώμη για τα κοινά. αν θυμάμαι καλά όλοι οι πολιτικοί είναι αιρετοί.

Ανώνυμος είπε...

PANTOS TON TSIFI DEN TON EXO DEI NA XERETA OLON TO KOSMO SAN XAXAS SE BAFTISIA GAMOS KTL...
NTALIANIS GKEGKE...

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Αυτό κατάλαβες από το άρθρο;

Συγχαρητήρια, τα κριτήριά σου είναι δυνατά.

Jony είπε...

δεν έχεις δίκιο, τρέχει ο άνθρωπος σαν αντινομάρχης συνέχεια και όχι μόνο για τα επικοινωνιακά, όπως θες να τον παρουσιάσεις. Στις φωτιές του Κιθαιρώνα ήταν συνέχεια εκεί και μάλιστα με ενεργό ρόλο, δεν θυμάμαι άλλον από την νομαρχία.

Όσο για τον Τσιφή αυτός δεν εμφανίζεται πουθενά και σπάνια εκπροσωπεί τον δήμο. Πόσες φορές τον είδες στα Τροφώνια; Έτσι για να στηρίξει τις εκδηλώσεις του δήμου που εκπροσωπεί. Ίσως έτσι είναι καλύτερα γιατί όταν ανοίγει το στόμα του!!!