Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς: Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς προσπαθεί να φιμώσει όσους τον ελέγχουν

Για μια ακόμη φορά ο κ. Τσιφής προκαλεί το κοινό αίσθημα: Ο άνθρωπος που έχει υποβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο με την εκτός ελέγχου συμπεριφορά του, που επιτίθεται με βαρείς και αγοραίους χαρακτηρισμούς σε δημοτικούς συμβούλους και δημοσιογράφους, που ασκεί καθημερινά την πολιτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», την εξυπηρέτηση των «ημετέρων» και την αδιαφάνεια, κατήγγειλε δημοσιογράφο τοπικού σταθμού στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης γιατί
έπραξε το αυτονόητο περιγράφοντας με ακρίβεια τα συναισθήματα όσων παρακολουθούν τα δημοτικά δρώμενα.

Η καταγγελία αυτή, προερχόμενη από τον κ. Τσιφή μοιάζει σαν αστείο. Ωστόσο έχει ένα πολύ πρακτικό αποτέλεσμα. Έξοδα και ταλαιπωρία για την δημοσιογράφο και το σταθμό, στοχοποίηση και εκφοβισμό, προς γνώσιν και συμμόρφωση όλων όσων θα διανοηθούν να περιγράψουν την πραγματικότητα του Δημάρχου.

Δεν κρίνουμε μόνο τον ίδιο. Κρίνουμε και την χλιαρή αντίδραση των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν και υποστήριξαν την εκλογή του κ. Τσιφή στο τιμόνι του Δήμου. Αυτών που από διάφορες αιρετές και κομματικές θέσεις στήριξαν επί τρία χρόνια το ανύπαρκτο έργο της δημοτικής Αρχής και τις καταστροφικές για την πόλη επιλογές. Αυτών που ανέχτηκαν την ασύδοτη συμπεριφορά και τις προκλήσεις, που δεν τόλμησαν να εγκαλέσουν τον κ. Τσιφή, υπηρετώντας μικροκομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα. Οι διαρκείς απειλές κατά των δημοσιογράφων που διατυπώνονται και δημόσια, η χειροδικία κατά δημοσιογράφου πριν λίγο καιρό και τώρα η καταγγελία της δημοσιογράφου στο ΕΣΡ είναι συνέπεια αυτής της κατάστασης.

Ως πολιτικός χώρος αλλά και ως κάτοικοι της Λιβαδειάς θλιβόμαστε βαθύτατα από το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου που έχει επιβάλλει η Δημοτική Αρχή. Αισθανόμαστε ότι προσβάλλει και θίγει όλους μας η απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης της δημοσιογράφου Μαρίας Σφυρή επειδή τόλμησε να κάνει τη δουλειά της. Υποστηρίζουμε την ελεύθερη έκφραση της δημόσιας κριτικής και καλούμε την Δημοτική Αρχή να αποσύρει την καταγγελία. Αν δεν επιθυμούν να δέχονται κριτική υπάρχει και άλλος τρόπος : ας σταματήσουν να απαξιώνουν μόνοι τους τη λειτουργία του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: