Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινά αύριο στην Άμφισσα η πολύκροτη δίκη για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου



ΜΕΤ΄ ΕΜΠΟΔΙΩΝ αρχίζει αύριο το πρωί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας η δίκη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Στο εδώλιο θα βρίσκονται οι δύο ειδικοί φρουροί Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και συνέργεια στην εγκληματική πράξη αντίστοιχα. Σύμφωνα με όσα περιγράφονται λεπτομερώς στο παραπεμπτικό βούλευμα, ο Επαμ. Κορκονέας «στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων και των υπόλοιπων ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους, στήριξε με το αριστερό του χέρι το δεξί που κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές απανωτά από απόσταση 28 μέτρων, με αποτέλεσμα η βολίδα που εποστρακίστηκε να προκαλέσει τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου».

Στον δεύτερο κατηγορούμενο Βασ. Σαραλιώτη, οι δικαστές...
.....χρεώνουν ότι «με την παρουσία του τον συνέδραμε ψυχικά, αφού όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον Επαμ. Κορκονέα από την πράξη του, αλλά σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου βρισκόταν σε απόλυτη σύμπνοια με αυτόν αγνοώντας τις εντολές του Κέντρου».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, κ. Αλέξης Κούγιας, δηλώνει την πρόθεσή του να ζητήσει διακοπή και όχι αναβολή της διαδικασίας αμέσως μόλις η πρόεδρος κ. Αντζελίτα Παπαβασιλείου κηρύξει την έναρξη της πολύκροτης δίκης, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ωστόσο και οι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος κ.κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης και Χρίστος Μυλωνόπουλος αναμένεται να υποβάλουν σειρά αιτημάτων αντιτείνοντας στη μεταφορά της δίκης εκτός Αθηνών, ενώ θα προβάλουν ως λόγο διακοπής και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει στενό συγγενικό πρόσωπο της κ. Τσίνας Τζαλικιάν, μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Φόβοι για επεισόδια
Ενισχυμένη και με προσωπικό από Αθήνα και άλλες πόλεις θα είναι η τοπική αστυνομική δύναμη. Θα επιφορτιστεί και με την περιφρούρηση των διαδηλώσεων, η πρώτη από τις οποίες έχει προγραμματιστεί για αύριο, στις 9 το πρωί, στην κεντρική Πλατεία Ησαΐα, ελάχιστα μέτρα από τις δικαστικές αίθουσες. «Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε οργανωμένο σχέδιο, δεν μένει παρά να αποδώσει και στην πράξη. Εκτιμώ πως θα μπορέσουμε τελικά να ανταποκριθούμε. Η επίδειξη ψυχραιμίας είναι η αυτονόητη σύστασή μας προς όλους», λέει στα «ΝΕΑ» ο αστυνομικός διευθυντής Φωκίδας Ηλίας Τσαγκαραδάκης. «Πήγα πέντε φορές στην Αθήνα και όλοι οι αρμόδιοι ήταν καθησυχαστικοί.

Με διαβεβαίωναν πως βάσει του υπηρεσιακού πλάνου που καταστρώνουν, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε. Τόνιζαν πως για όλα είναι υπεύθυνη η Πολιτεία, απ΄ αυτήν κι εγώ θα ζητήσω ευθύνες αν συμβεί το παραμικρό. Από την πλευρά μου, έστω τώρα, ζητώ αυτοσυγκράτηση από όλους. Ας μην ξεκινήσουμε με τη λογική ότι μπήκαν... τρομοκράτες στην πόλη μας» τονίζει ο δήμαρχος Άμφισσας, κ. Ασημάκης Ασημακόπουλος.

Πηγή: εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: