Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ

Γινόμαστε μάρτυρες μιας κοινωνική έκρηξης – κοινωνικής αποδόμησης, προϊόν αγανάκτησης σταδιακά να προσλαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα ΜΜΕ σπέρνουν σύγχυση και πανικό μπροστά σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει.

Καθημερινά τα μέσα παρουσιάζουν με τέτοιο τρόπο τις ειδήσεις που ουσιαστικά επιβραβεύουν πολίτες που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Καθημερινά παρακολουθούμε περισσότερους πολίτες στο δρόμο για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Οι κρατικοί μηχανισμοί δεν έχουν την βούληση να προστατεύσουν περιουσίες και πολίτες και ρίχνουν λάδι στη φωτιά με τη χρήση παρακρατικών για την ενίσχυση της αυξανόμενης καταστολής.

Η αυτοδικία είναι η μεγαλύτερη απειλή αυτής της κρίσης. Μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, όπως αποδεικνύει η ιστορία. Σε λίγο θα φοράμε όλοι κουκούλες και ότι ή όποιος μοιάζει να μας απειλεί θα το καταστρέφουμε.

Κύριε Καραμανλή είναι δική σας η ευθύνη. Πρώτος εσείς στις δηλώσεις σας επιβραβεύσατε τους ασκούς του αιόλου που άνοιξαν στην Πάτρα και δηλώσατε ότι «είναι καθήκον όλων μας να απομονώσουμε τα ακραία στοιχεία». Τώρα αυτό πολλαπλασιάζεται.

Σπέρνατε άνεμους, τώρα σπέρνετε ότι θερίσατε, θύελλες. Ο καιρός του νέου θερισμού έρχεται μαζί με τα χειρότερα. Κύριε πρωθυπουργέ, πληρωμένες πένες, καθοδηγούμενοι παρουσιαστές και όσοι πολίτες αυτοδικείτε έχετε την ευθύνη. Τα παιδιά σας σας βλέπουν.

H ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο press.gr

3 σχόλια:

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε

δηλαδή η πολιτεία είναι αμήχανη και ανίκανη να ανταποκριθεί στο καλοσχεδιασμένο σχέδιο δράσης που επικαλείσαι; Αν αυτό δεν είναι αποτυχία για μια κυβέρνηση, τι άλλο είναι;
Χρειάζεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός την ανάγκη παρακρατικών; Μήπως πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τις διαστάσεις;

Δεν σχεδιάζονται οι κοινωνικές εκρήξεις φίλε. Τουλάχιστον όχι έτσι. Είναι ανεξέλεγκτες, μη διαχειρίσιμες και ενδεχομένως να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που εξυπηρετούν οι υποτιθέμενοι εμπνευστές τους. Μην υποτιμάς τα γνωστά κέντρα που επικαλείσαι (υπάρχουν αρκετά και δεν ξέρω ποια εννοείς). Αυτά που εννοώ εγώ σε λίγο θα πιάσουν δουλειά για να τραφούν από τα πτώματα.

Η αυτοδικία φίλε μου βύθισε χώρες σε εμφύλιους. Είναι ανησυχητικά τα σημάδια.
Η προτροπή σε αυτοδικία και η χρήση παρακρατικών αν δεν μαζευτεί γρήγορα, θα είναι ενδεχομένως η ταφόπλακα αυτής της κυβέρνησης.

Υπάρχει ένα ακόμα σχέδιο, η σκλήρυνση των τρομονόμων και της βίαιης καταστολής και αυτό ανήκει στην κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Όχι άλλοι ταγματασφαλίτες, όχι άλλοι δοσύλογοι. Ο τόπος δεν αντέχει άλλους χαφιέδες

Ανώνυμος είπε...

Αν κατά κάποιο τρόπο είναι δικαιολογημένη η αυτοδικία σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα δεν βλέπω γιτί δεν είναι δικαιολογημένη η εξέγερση . Και στις 2 περιπτώσεις το ρόλο του κράτους αναλαμβάνει να παίξει κάποιος άλλος λόγω ανικανότητος του κράτους να αναλάβει τις ευθύνες του. Άλλωστε μια εξέγερση που δεν ενοχλεί δεν είναι εξέγερση. Όπως το κράτος δικαιολογεί παράπλευρες απώλειες έτσι και στην εξέγερση υπάρχουν παράπλευρες ζημιές που γίνονται αθέλητα. Δεν κρίνεται ένα κίνημα από μερικές λανθασμένες κινήσεις γιατί αν ισχύει ο ίδιος κανόνας θα έπρεπε να εξοστρακίσουμε αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία μετά από σωρεία λαθών προδοσιών και παραβιάσεων . Αλλά αυτές θεωρούνται πολιτικές αποφάσεις και δεν διώκεται κανείς για πλημμελή ή κακουργηματική άσκηση καθηκόντων. Ο Βουλγαράκης , κατά την εξέταση του σκανδάλου SIEMENS το καλοκαίρι , δήλωσε ότι έφτιαξε off shore εταιρεία για να γλυτώσει εισφορές φόρων δηλ. πόρων για την χώρα, την στιγμή μάλιστα που το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία. Μετά από πολύ καιρό άφησε την καρέκλα και έφυγε. Το ίδιο σενάριο παίχτηκε και με τον Ρουσόπουλο για το ΒΑΤΟΠΕΔΙ. Τι λοιπόν νομιμοποιεί αυτή την κυβέρνηση που δεν νομιμοποιεί αυτούς που αντιστέκονται;