Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Προσφυγή ΙΝΚΑ κατά του Δημοσίου για τα τέλη κυκλοφορίας και το υπόδειγμα καταγγελίας Δικαστικής Προσφυγής για τους πολίτες


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του ελληνικού Δημοσίου προσέφυγε το Ινστιτούτο Καταναλωτών. Ζητά την ακύρωση της απόφασης για τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας το 2010.

Όπως επισημαίνει, παραβιάζεται συνταγματικά η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς επιβάλλονται αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για τα παλιά αυτοκίνητα, των οποίων κάτοχοι είναι πολίτες μειωμένων εισοδημάτων.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες πολίτες καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των παλαιών οχημάτων τους στις εφορίες, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η τιμή για το σήμα
είναι μεγαλύτερη απο την αξία του αυτοκινήτου.

Για την κατάθεση των πινακίδων στις εφορίες απαιτείται αντίγραφο του Ε9 που να αποδεικνύει ότι ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. έχει υπό την κυριότητά του ιδιόκτητο περιφραγμένο χώρο, όπου έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητο, όσο καιρό οι πινακίδες βρίσκονται στην εφορία.

Επίσης, απαιτείται το σύνολο των προηγούμενων τελών κυκλοφορίας να έχει εξοφληθεί.

Για "καραμπινάτο πράσινο χαράτσι χωρίς περιβαλλοντικά οφέλη" έκανε λόγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Τσιφάκης πρόεδρος του ΙΝΚΑ, ο οποίος επεσήμανε ότι αν τα παλαιά αυτοκίνητα παρουσίαζαν περιβαλλοντικά προβλήματα, δε θα έπρεπε να λάμβαναν κάρτες καυσαερίων.

Από την πλευρά του, ο συγκοινωνιολόγος Θάνος Βλαστός ανέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι οι ελληνικοί δρόμοι είναι "εχθρικοί" προς μερικούς πολίτες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και τα ΑΜΕΑ και επεσήμανε ότι το κράτος θέλει χρήματα για καλύτερη δημόσια συγκοινωνία, ποδολατοδρόμους και μεγαλύτερα πεζοδρόμια.

Εν τω μεταξύ, το ενδεχόμενο παράτασης στην καταληκτική ημερομηνία προμήθειας των τελών κυκλοφορίας μελετά σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία έληγε στις 31 Δεκεμβρίου. Πηγή: SKAI

(υπόδειγμα)

Αίτηση - Εξουσιοδότηση - Δήλωση

ΠΡΟΣ το ΙΝΚΑ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13, 104 32 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210 3632443 Fax. 210 3633976

Ονοματεπώνυμο:

Διεύθυνση:

Τηλ. Fax. Email:

Σας επισυνάπτω αντίγραφο της ειδοποίησης των τελών κυκλοφορίας του οχήματός μου, και εξουσιοδοτώ το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ όπως προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά της απόφασης των Υπουργών για τα τέλη κυκλοφορίας ειδικού φόρου περιβαλλοντικών τελών έτους 2010.

Με τιμή

Υπογραφή

Συνημμένη: Η ειδοποίηση των τελών κυκλοφορίας του οχήματός μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: