Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Δίωρη στάση από Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για το θάνατο του Λουκά Κουσκούκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς αποφάσισε την κήρυξη δίωρης Πανεπαρχιακής Πανεργατικής Στάσης Εργασίας, αύριο, Τετάρτη 30 Δεκέμβρη, από τις 12:00 έως 14:00, ως ένδειξη συμπαράστασης στο σωματείο «Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος» και στο «Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Αλληλεγγύη», του οποίου τα μέλη εργάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου «Αλουμίνιο Ελλάδος» και δραστηριοποιούνται σε εργασίες επεξεργασίας μετάλλου.


Η στάση εργασίας αποφασίστηκε
 μετά και από τον θάνατο του εργάτη Λουκά Κουσκούκη, ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα την ώρα της δουλειάς στο χώρο του εργοστασίου στις 2 Νοεμβρίου 2009 και τελικά υπέκυψε στα τραύματα αργά χθες το βράδυ.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς – αναφέρει η ανακοίνωση – και όλοι οι εργαζόμενοι εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας στην οικογένεια του άτυχου εργαζόμενου, κατανοώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη απώλεια.

Απαιτούμε την ουσιαστική λήψη μέτρων πρόληψης, υγιεινής και ασφαλείας, την εφαρμογή της νομοθεσίας, την ίδρυση φορέα ασφάλισης επαγγελματικού κινδύνου και την αυστηροποίηση των ποινών απέναντι σε κάθε υπεύθυνο».

Πηγή: thiva-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: