Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Eurostat: Αύξηση 1% του αγροτικού εισοδήματος το 2009 στην Ελλάδα και -12,2 στην Ε.Ε.!!!

Είναι αρκετά βολικό για τα χάλια της οικονομίας μας να παρουσιάζεται αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στη χώρα μας για το 2009. Έτσι .......για να μην υπάρχουν πιέσεις για χορήγηση εθνικών ενισχύσεων! Έτσι .......για την αξιοπιστία των στοιχείων!


Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat) που πρόσφατα γνωστοποίησε τα πρώτα προσωρινά στοιχεία για την διαμόρφωση του αγροτικού εισοδήματος στις χώρες της ΕΕ το 2009, η χώρα μας παρουσίασε αύξηση κατά 1%!!!
Τα στοιχεία καταγράφουν την μεγαλύτερη κατά μέσο όρο μείωση του ευρωπαϊκού αγροτικού εισοδήματος κατά -12,2% με σημαντικότερες μειώσεις στην Ουγγαρία -35%, Ιταλία -25,3% και το Λουξεμβούργο -25,1%. Αυξήσεις καταγράφονται στα αγροτικά εισοδήματα της Μεγάλης Βρετανίας +14,3%, Μάλτας +9,6%, Φιλανδίας, Κύπρος +1,1 και όπως προαναφέραμε στην χώρα μας 1%.

Οι χώρες όπως η Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία κατόρθωσαν να αποσπάσουν από την Ε.Ε. έγκριση χορήγησης εθνικών ενισχύσεων
προς τους αγρότες τους για την βελτίωση του αγροτικού εισοδήματος. Η Γερμανία θα χορηγήσει συνολικά 100 εκατ. ευρώ, η Γαλλία 700 εκατ. ευρώ. Η Ολλανδία κάνοντας χρήση της πρόσφατης απόφασης για διπλασιασμό του ποσού των ενισχύσεων που μπορεί να χορηγηθεί από κρατικούς προϋπολογισμούς (de minimis), χορηγεί 15 χιλ. ευρώ, ανά αγροτική εκμετάλλευση μέχρι τέλους του 2010, ποσό που αντιστοιχεί στα 2,81 εκατ. ευρώ συνολικά.

Είναι αρκετά βολικό για τα χάλια της οικονομίας μας να παρουσιάζεται αύξηση του αγροτικού εισοδήματος στη χώρα μας για το 2009. Έτσι για να μην υπάρχουν πιέσεις για χορήγηση εθνικών ενισχύσεων. Έτσι για την αξιοπιστία των στοιχείων.

2 σχόλια:

αγροτης είπε...

Μα τι λέτε ρέ σε άλλη χώρα ζώ; Αυτά δεν ισχύουν δεν εχοθυμε να πληρωσουμε υποχρεοσεις και σε λιγο να φαμε

Blog Team ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ είπε...

Αγρότη μου να τα λέγαμε εμείς, το πολύ - πολύ να γελάγατε μαζί μας!!!

Πρόκειται για επίσημα στοιχεία της Eurostat που είναι η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά τα στοιχεία λαμβάνει υπόψη της η ΕΕ για την διαμόρφωση της ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής.