Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Η μπαλωμένη εορταστική φορεσιά της Λιβαδειάς


Γιορτές διανύουμε και θα περίμενε κανείς την εορταστική ατμόσφαιρα να χρωματίζει την πόλη. Κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει. Η δημοτική αρχή απέτυχε να δώσει εορταστικό χρώμα στην πόλη. Κάθε χωριό και ιδιαίτερα πόλη έχει δρομολογήσει τις απαραίτητες ενέργειες με εκδηλώσεις, στολισμούς για να συμβάλλει δημιουργικά στην ψυχολογία των πολιτών, στην τόνωση της τοπικής αγοράς και στην ανάδειξη του τόπου. Θλιβερή διαπίστωση, οι εκδηλώσεις της δημοτικής αρχής ανύπαρκτες και ο στολισμός απαρχαιωμένα κατάλοιπα από σκονισμένες αποθήκες.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε ότι η πόλη θα είναι μια χαρά με την παλιά μπαλωμένη εορταστική φορεσιά της. Κανένα καινούργιο στολίδι. Ξεσκονίστηκε από τις αποθήκες ο παλιός καταπονημένος εορταστικός φωτισμός, ας είχε και αρκετές καμένες λάμπες και τοποθετήθηκε σε κάποια κεντρικά σημεία.

Η νέα πλατεία που όλοι θα ανυπομονούσαν να τη δουν στολισμένη, αποτυγχάνει να αναδειχθεί το εορταστικό κέντρο της πόλης, βέβαια έχει σιντριβάνι που είναι το νέο παιχνίδι του δημάρχου. Στην πλατεία Ζαππείου το ίδιο σκηνικό.

Επιτέλους ας σκεφτεί η δημοτική αρχή ότι αυτή η πόλη είναι πρωτεύουσα νομού και οφείλει σε κάθε ευκαιρία να την αναδεικνύει. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης και οράματος για την πόλη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΔΡΑΣΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Ο ΤΣΙΦΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΣΙΦΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ

Ανώνυμος είπε...

14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010 ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΛΑ Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Ανώνυμος είπε...

α!!!!! καλά!!! σε μια νυχτερινή έξοδο βρέθηκα στο Πέρα Χωριό και στις κολώνες υπάρχουν λιγα φωτισμένα στολίδια που θυμίζουν Πάσχα ( κάτι λαμπάδες με κορδέλλες , ευτυχώς δεν είδα αυγά , μάλλον δεν τα βρίσκανε στις αποθήκες ) Με τον καλό καιρό που κάνει μην απορήσετε αν την Κυρική οι περαχωρίτες ψήσουν και αρνιά στις αυλές τους. Και έτσι σα καρνάβαλος που είναι η πόλη δεν θα ήταν άσχημο να μείνει στολισμένη μέχρι τις απόκριες να μην σπαταλά ο Δήμος μεροκάματα και ενέργεια για να στολίζει ξεστολίζει. Στο τέλος προτείνω να βάλει και μια εξέδρα στο συντριβάνι να μπορούν να το χαίρονται τα γυφτάκια το καλοκαίρι.... αντε βρε και καλή χρονιά με λίγο μυαλό παραπάνω

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 8.46 μήπως είσαι προκατειλλημένος; ο άνθρωπος προσπαθεί να νοικοκυρέψει τον τόπο και να κάνει οικονομία και όχι να πετάει τα λεφτά του Δήμου σε φιέστες και στολίδια.

Ανώνυμος είπε...

ουκ επ αρτω μονο ζησει ο άνθρωπος. Η καλλιέργεια της ψυχής έχει μεγαλύτερη σημασία από ολες τις φευγάτες αλλά χωρις ουσία φιέστες , αλλά οι γιορτές από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν μια ευκαιρία για ξεκούραση , διασκέδαση , συσφιξη σχέσεων , ανταλλαγή απόψεων και ψυχική ανάταση. Το νοικοκύρεμα των οικονομικών δεν πρέπει να έχει σαν αποτέλεσμα να παραμελείται η τονωση της κοινωνικής ζωής των κατοίκων , ή να επαφείεται στα χέρια των κακίστης ποιότητας και αισθητικής bar της πόλης. Η διαπαιδαγώγηση στην τέχνη της ζωής δεν γίνεται με ανύπαρκτα κριτήρια.